Najužitočnejší hráč play off dostane cenu Dušana Danka

Vedenie Slovenskej hokejbalovej únie pomenovalo cenu pre najlepšieho hráča vyraďovacej časti po bývalom slovenskom reprezentantovi a trénerovi národného tímu, ktorý nás náhle opustil minulý rok.  

Vzácnu trofej udelia od sezóny 2019/2020 každý rok po záverečnom zápase vyraďovacej časti. "O tejto myšlienke som uvažoval už dlhšie. Dušan bol nielen hokejbalový nadšenec, ale aj vynikajúci hráč. Táto trofej preto nesie jeho meno úplne prirodzene. Chcel som, aby sme si jeho prínos pre slovenský hokejbal pripomínali každý rok a táto forma je skvelá. Spolu s predsedom ŠTK Jarom Mihalom sme vybrali krásnu trofej a som nesmierne rád, že odteraz bude niesť práve Dušanove meno," uviedol Michal Runák, predseda marketingovej komisie SHbÚ.

Premiérové ocenenie ešte nepozná svojho majiteľa, spozná ho však onedlho po skončení finálovej série medzi LG Bratislava a Považskou Bystricou. "Dušan, legenda a číslo 16. Miloval šport, hru a víťazstvá. Vynikal nechytateľnou strelou a sportovou inteligenciou. A kanadským žartíkmi, ktorými spríjemnoval chvíle na tréningu, či po zapasoch. Dosiahol veľa víťazstiev a ocenení, ktoré si veľmi vážil a užíval. Nech je toto ocenenie symbolom jeho odkazu žiť a hrať s vášňou, naplno a hlavne s radosťou," uviedla pre náš web Dušanova manželka Andrea.