Reprezentácia - MS juniori články

Šestnástka túži po treťom zlate, juniorky si odbijú premiéru
České mestá Přerov a Zlín hostia od 28. júna do 1. júla Svetový pohár juniorov do 16 rokov a žien do 20 rokov. Turnaj v Zlíne a Přerove ponesie názov World Cup, pretože vo februári ISBHF rozhodla, že majstrovstvá sveta budú z dôvodu rozvoja medzinárodného mládežníckeho hokejbalu a väčšieho zapojenia tímov pretransformované na Svetový pohár, ktorý sa bude konať každý rok.
Libutka túži po finále, pozíciu lídra nateraz nerieši
Útočník Dominik Libutka by mal na Svetovom pohári patriť medzi lídrov mužstva. V uplynulej sezóne odohral množstvo zápasov v U19, ale aj medzi mužmi. Aj preto sa na neho budú spoliehať aj tréneri slovenskej reprezentácie do 16 rokov.
Nominácia SR U14 na medzištátny prípravný zápas proti ČR
Prinášame vám nomináciu SR U14 na medzištátny prípravný zápas proti Česku, ktorý sa uskutoční v rámci doprovodného programu Svetového pohára.
"Šestnástka" ide na Svetový pohár s najvyššími cieľmi, tréner Liška je so zložením tímu spokojný
Nasledujúce dni budú patriť juniorským reprezentáciám Slovenska. Kategóriu U16 čaká od 28. júna do 1. júla Svetový pohár v Přerove, my sme sa pred vrcholom sezóny zhovárali s reprezentačným trénerom Ľubomírom Liškom.
Juniorské reprezentácie pred odchodom na MS s niekoľkými zmenami, dotkli sa aj realizačných tímov
Slovenské hokejbalové reprezentácie uzavreli konečné nominácie na MS do kandského St. John´s. V dvadsiatke prišlo k jednej zmene, keď tréneri vyradili po Országh Cupe jedného útočníka. Zmena na jednom poste napokon prišla aj v U18. Okrem toho sa však upravovali aj realizačné tímy v oboch výberoch.
Rekoš si MS vysníval, chce nadviazať na výkony na Országh Cupe
Trio Skaličanov sa dostalo do konečnej nominácie na MS juniorov v St. John´s. Najznámejší z nich Adam Rekoš prežije na šampionáte premiéru, trénerov presvedčil výkony počas sezóny. V uplynulej sezóne si pripísal prvé minúty v extralige mužov, na konte má aj triumf na Mamut Cupe U18 v drese Košíc. V rozhovore s ním rozoberáme nielen pocity po zverejnení nominácie.
Nominácie U14 a U16 na Svetový pohár
Prinášame vám konečnú nomináciu reprezentácie U16 na Svetový pohár a širšiu nomináciu U14 na sústredenie do Žiliny.
Česi vyrukujú proti Slovákom aj s Jágrom
Prinášame vám konečné nominácie mládežníckych výberov Česka na Svetový pohár v Zlíne a Přerove.
V nominácii SR U18 na MS je desiatka hráčov z U16 spred dvoch rokov
V nominácii trénera Longauera, ktorý, ktorý vo funkcii nahradil Milana Ladivera, sa nachádza desať hráčov, ktorí pred dvomi rokmi v anglickom Sheffielde získali na MS strieborné medaily.
Zostava SR U20 na MS do Kanady je hotová, zostáva vyriešiť len jeden otáznik
Tréneri reprezentácie do 20 rokov uzavreli nomináciu tímu na MS do St. John´s. Je v nej 24 hráčov, konečný káder uzavrú po turnaji Országh Cup. Dušan Danko a Marián Gregorík vyradia ešte jedného útočníka.
Longauer utrpel ťažký úraz, na MS do Kanady nepocestuje
Tréner slovenskej reprezentácie do 18 rokov Marián Longauer by mal v nasledujúcich dňoch zverejniť nomináciu na MS. Bude však bez jeho syna Gerharda, ktorého postretla v príprave malá športová tragédia.
Nominácie výberov U14, U16 a U18 na víkendové sústredenia
Prinášame vám nominácie juniorských výberov na sústredenia, ktoré sa budú konať cez víkend v Žiline a Martine.