Výber U20 zatiaľ ukázal silu v bráne a v ofenzíve, šancu dostanú ďalší

Slovenská hokejbalová reprezentácia do 20 má za sebou ďalšie sústredenie, na ktorom tréneri Marián Longauer a Stanislav Libo pozorovali, ako sú ich zverenci pripravení na MS, ktoré sa uskutočnia o rok.

MS juniorov do 20 rokov sa budú konať na Slovensku, ale v hre je aj alternatívne miesto konania, Štartovať na ňom budú môcť hráči hráči ročníkov narodenia 2002 a 2003. Sústredenia v Žiline bolo prvým, odkedy medzinárodná hokejbalová federácia zverejnila kalendár akcií na rok 2022. „V prvom rade sme veľmi radi, že sa sústredenie v tejto zložitej dobe vôbec uskutočnilo. Pre nás trénerov to bola ideálna možnosť chlapcov spoznať po ľudskej aj hernej stránke a to sme aj naplno využili. Predsa len poučili sme sa, že nie ideálne spoznávať chlapcov 30 minút pred zápasom ako tomu bolo minulý rok v zápase s rovesníkmi z Čiech. V auguste nás čakajú opäť priateľské zápasy v Čechách a po prvom sústredení už máme na čom stavať,“ povedal nám jeden z trénerov Stano Libo.

Tréner potvrdil, že množstvo hráčov, ktorí absolvovali sústredenie v Žiline, sa predstaví aj v augustových zápasoch proti Česku: „Je veľmi dobré, že už na prvom sústredení bolo cítiť, že sa tvorí výborný kolektív. Výborná atmosféra, vtipné zážitky, ale hlavne vôľa bojovať o najcennejší dres zdobil tento kolektív po celý čas.“

Tréneri videli v akcii prvú várku hráčov, no sústredenie im ukázalo, že tím má ešte slabiny. „Veľmi nás potešili výkony brankárov. Silnou stránkou tímu sa zatiaľ javí ofenzíva. Na defenzívnej činnosti tímu budeme musieť popracovať a určite aj doplniť vhodnými adeptmi. Prví dostanú šancu už na ďalšom sústredení,“ dodal Libo.

Keďže príprava s Českom je na programe už o mesiac, hráči dostali od trénerov pokyny. „Chlapci boli pripravení na zraz dobre, ale medzinárodná úroveň si vyžaduje ešte jeden level naviac. Hráči dostali tréningové jednotky aj videá tak, aby sme boli na ďalší zraz čo najlepšie pripravení,“ prezradil Libo.

Tréner juniorského výberu Slovákov ešte prezradil, kedy sa „dvadsiatkári“ predstavia na ďalšom kempe: „Radi by sme zachovali maximálne osemtýždňový cyklus v rámci prípravy na MS.„