Juniorské šampionáty sa v tomto roku neodohrajú

Hoci organizácia MS juniorov bola pred pár dňami ešte horúca téma, dnes je všetko inak. Po víkendovom online rokovaní členov Medzinárodnej hokejbalovej federácie (ISBHF) sa prijal definitívny verdikt.

MS do 18 a 20 rokov juniorov sa mali konať vo švajčiarskych mestách Visp a Raron, po odložení šampionátu sa šance chopili Slováci. Okrem MS do 16 juniorov a 20 rokov junioriek, ktoré sa mali konať v Žiline, chcelo vedenie Slovenskej hokejbalovej federácie (SHbÚ) zorganizovať namiesto Švajčiarov druhý šampionát v Nitre. Hrať sa však nebude. “Pred pár dňami sme ešte boli optimisti, ale na rokovaní ISBHF sa MS zrušili. Najmä zámorské tímy majú problémy s epidemiologickou situáciou. Rozhodnutie ISBHF bolo jednoznačné, išlo by o veľké riziko. Záujem hrať mali okrem nás len Česi,“ povedal nám viceprezident SHbÚ Marián Hambálek.

Zrušenie MS je veľká rana najmä pre generáciu U18 a U20, ktorá naposledy hrala na MS v roku 2018 a najbližšie ich čaká šampionát v roku 2023. „Je nám to všetkým veľmi ľúto, najmä kvôli hráčom, ktorí prišli o MS. Na tomto mieste by som chcel poďakovať funkcionárom z Nitry, ktorí nám podali pomocnú ruku. Náhradný program budeme riešiť po stretnutí s trénermi reprezentácií. Variantom je aj príprava s rovesníkmi z Česka. Počkáme si ako sa uvoľnia opatrenia a potom sa dohodneme a následne budeme informovať aj verejnosť,“ dodal Hambálek.