Slovensko - Extraliga Seniori články

Martinusík by rád jedol kapra ako jesenný majster, za hetrik ďakuje spoluhráčom
Skaličania majú pred posledným jesenným kolom našliapnuté na métu, ktorú ešte vo svojej histórii nedosiahli. Korunu polovičného majstra získajú, ak doma porazia Jokerit v riadnom hracom čase. Je však pravdepodobné, že im budú stačiť aj body dva. Pomôcť by im k vysnenému cieľu mala aj strelecká forma Jaroslava Martinusíka, ktorý zaznamenal v ostatnom kole hetrik do siete vicemajstra.
Vaša liga je rýchlejšia, priznáva najnovšia akvizícia v drese majstrovskej Nitry
V obrane Rytierov sa už vo štvrtom zápase za sebou objavuje robustný obranca, ktorého sme v doterajšom priebehu nemali možnosť vidieť na extraligových ihriskách. Petr Švanda sa do kádra Rytierov dostal iba nedávno, no ihneď ukázal, že bude pre majstra posilou. Vo vlaňajšej sezóne hráč Vlašimi nám po zápase s Jokeritom prezradil nielen to, ako sa mu zatiaľ v novom mužstve páči.
Bratinov víťazný comeback
Do bránky Považskej Bystrice sa po prvýkrát v sezóne postavil Jozef Bratina. Majster sveta z roku 2013 sa v aktuálnej sezóne ešte v zápase neobjavil, ale hneď vo svojej premiére ukázal, že zo svojej starej formy nič nestratil. My sme sa s ním porozprávali po prekvapujúcom víťazstve Považanov vo Svidníku.
Andrej Letko je späť a znova robí vrásky útočníkom súpera
Andrej Letko je majstrom sveta v kategórii U20 z roku 2004, kedy sa šampionát konal v Martine. Talentovanému brankárovi sa predpovedala veľká budúcnosť, jeho rozlet bol však zastavený. Ako sám povedal, chýbala najmä motivácia. Teraz sa ale vrátil do extraligového kolotoča a v posledných zápasoch Jokeritu ukázal, čo sa v ňom skrýva.
Ak so sebou útočníci niečo nespravia, tak budeme v tabuľke stále klesať, upozorňuje Danko
Hokejbalisti Ružinova sa po výbornom úvode začínajú trápiť herne, aj výsledkovo. Zápas s Jokeritom naplno odhalil ich slabé miesta, ktoré sme rozoberali s najskúsenejším hráčom mužstva Dušanom Dankom.
Jokerit pokračuje vo víťaznom ťažení
V Petržalke sa predohrával zápas 21. kola extraligy seniorov v netradičnom šate, domáci Jokerit v ňom potvrdil stúpajúcu formu.
Kežmarok s Pruským hrať nebude, o osude zápasu rozhodne ŠTK
Dohrávaný zápas druhého kola medzi Kežmarkom a Pruským sa napokon neuskutoční.
Winter Classic je pripravené, na zápas sa tešia obaja aktéri
Petržalka bude v nedeľu doobeda patriť hokejbalu v netradičnom šate, zápas Jokeritu s Nitrou domáci organizujú pod názvom Zimná hokejbalová klasiku EUBA. Diváci sa majú na čo tešiť, pre hráčov bude motiváciu aj živý prenos. Každého návštevníka čaká bohatá tombola, občerstvenie je zabezpečené.
Šláger pre Nitru, derby pre Jokerit
Štrnáste extraligové kolo malo na programe prvý zápas už dopoludnia, Jokerit v ňom porazil v derby rivala z Ružinova. Nitra odchádza z Martina bez inkasovaného gólu a s tromi bodmi, Vrútky šliapu aj naďalej. Kežmarok sa vytrápil s Diakovou, LG podľahol Skalici. Kolo sa dohralo vo Svidníku, kde domáci Lion prekvapujúco podľahol Považskej Bystrici.
Klenoty si vážme, neničme ich!
Jeden z najlepších slovenských hokejbalistov v minulosti i súčasnosti, hráč s veľkým srdcom, vynikajúci človek a najmä veľký džentlmen. Ak by sa v hokejbale udeľovala cena podobnej tej, ktorú v NHL poznajú ako Lady Byngh Trophy, teda cena určenú pre najslušnejšieho hráča ligy so športovým duchom a zmyslom pre fair play, Hrivnák by mal doma už niekoľko kúskov. Preto je poľutovaniahodné, že práve tento hráč sa stal v Skalici jedným hlavných protagoniostov momentu, ktorý martinskí hokejbalisti nesú veľmi emotívne.
Ďalší triumf P.Bystrice, Jokerit a Vrútky si vezú víťazstvá
Extraliga seniorov má za sebou trináste kolo, prinášame vám jeho výsledkový sumár.
Rozhodcovia zápasu Vrútky - Skalica potrestaní
Rozhodcovská komisia SHbÚ po prvýkrát v sezóne potrestala arbitrov za výkon v extraligovom zápase. Konkrétne za stretnutie dvanásteho kola Vrútky - Skalica.