Nominácia žien na sústredenie do Popradu

Po mužskej reprezentácii sa do prípravy na svetový šampionát do Vispu a Raronu (od 21. do 29. júna) vrhnú aj ženy. 

Tréner Marián Hambálek bude s hráčkami pracovať dva dni, počas ktorých absolvujú tri tréningové jednotky. "Na zraz sme povolali mix junioriek a pár hráčok, ktoré tvorili kostru na MS v Montreale. S tým, že zo širšieho kádra nám nejaké opory chýbajú pre pracovné a iné povinnosti. Ale aj tie samozrejme dostanú šancu," povedal tréner Sloveniek. 

V zostave chýba Natália Paľová, kapitánka z uplynulých MS, no tú čakajú materské povinnosti. Tréner tak budú musieť určiť aj novú kapitánku. "Máme nejaké dievčatá, ktoré budú naša predĺžená ruka aj na zrazoch, ale kto bude mať céčko na drese, to sa rozhodneme až pred odchodom na MS," dodal Hambálek.

Tréneri absolvujú do odchodu na šampionát dokopy päť kempov. "Budeme naň pozývať aj mladšie hráčky, ktoré čakajú tento rok dva zápasy s Češkami do 18 rokov v rámci sprievodného programu na MS junioriek v Žiline. Ale tento káder do 18 rokov je zároveň ten, ktorý čaká v roku 2025 svetový šampionát na Slovensku v kategórii do 20 rokov. Takže mladšie hráčky dostanú príležitosť, aby navnímali náš systém a aby videli, čo od nich chceme. Chceme dať šancu všetkým a na kempoch bude vždy aj jeden útok mladších."

Kormidelníka SR teší, že po dvoch rokoch, odkedy sa ženská reprezentácia opäť pripravuje na vrcholné podujatie, majú hráčky radosť reprezentovať: "Komunikujeme s nimi stále a nevedia sa dočkať, keby začneme prípravu. Mladšie baby sú povzbudené tým, že uspeli na MSJ v Liberci. Robíme kroky, aby bola na Slovensku o rok ženská liga, takže verím, že sa to bude ešte zlepšovať."

nominácia na kemp do Popradu:

Brankárky:
Carmen Dráfiová (HBK Nitrianski Rytieri), Andrea Pastorková Rišová (ŠK 98 Pruské), Soňa Kubaniová (HBK Levíčatá Humenné)

Hráčky:
Anna Džurňáková (Hancop Juniors), Paula Mandelíková (Hancop Juniors), Alexandra Čorňáková (HMHK Vranov nad Topľou), Alexandra Turcsányiová (Popradskí Piráti), Alexandra Gáborčíková (HBC Košice), Michaela Hajniková (HMHK Vranov nad Topľou), Patrícia Mária Dzurinová (HMHK Vranov nad Topľou), Ema Záňová (Hancop Juniors), Laura Lacková (Hokejbal Prešov), Sarah Nilabovičová (ŠK 98 Pruské), Klára Macková (HBK Levíčatá Humenné), Ingrid Inés Golská (ŠK Rebels 91 Topoľčany), Sofia Hambálková (Hancop Juniors, Laura Hambálková (Hancop Juniors), Lilly Laura Lipnická (HBC Košice), Janka Pavlíková (HBC Košice), Nina Štrbáková (HBK Medokýš Martin), Júlia Čillíková (HBK ROCONABA Zohor), Lucia Martincová (HBC DT Považská Bystrica), Kristína Taricsová (Hancop Juniors), Sofia Podoláková (HBC DT Považská Bystrica), Michaela Letaši (Hancop Juniors), Aleksandra Lidskaia (Hokejbal Prešov), Viktória Cvejnová (Popradskí Piráti), Sofia Kováčová (Hokejbal Prešov)

REALIZAČNÝ TÍM:
tréner: Marián Hambálek, asistent trénera: Daniel Lipár, technický vedúci tímu: Vojtěch Černín, Helena Škultétyová, manažér tímu: Andrea Pastorková Rišová