Vymenil Nutellu za činky a bol z toho päťgólový koncert

V zápase Skalice s Vrútkami sa mimoriadne darilo krídelníkovi domácich Jaroslavovi Martinusíkovi. Strelil päť gólov a aj podľa vlastných slov si vytvoril kariérové maximum. 

Záhoráci zmietli súpera razantne, Martinusík si vďaka tomuto zápasu poistil prvé miesto v tabuľke kanonierov i produktivity. "Osobne si myslím, že päť gólov v zápase som ešte nedal, možno sa mýlim, ale ja si to aspoň nepamätám. Dá sa povedať, že v tomto zápase som premenil naozaj všetky šance, do ktorých som sa dostal."

Vrútočania aj na svojej sociálnej sieti označili za svojho najlepšieho hráča brankára Kubalu a napriek tomu, že skúsená opora Komety inkasovala trinásťkrát, pochválil ho aj päťgólový strelec: "Bude to znieť zvláštne, ale chcel by som pochváliť. Naozaj zachytal veľmi solídne a mal tam momenty, ktoré by zaplnili ´hajlajty´ kola. Ale herne sme boli samozrejme vo všetkom lepší, Vrútky sme nepustili k ničomu."
 
Martinusík nehral v uplynulej sezóne celú základnú časť, keďže si odpykával dlhý trest. Vo finále play off už nastúpil, ale dlhá prestávka na ňom bola viditeľná. V tejto sezóne však opäť ukazuje, prečo patrí tam, kde je. "Cítim sa veľmi dobre, či fyzicky, ale aj mentálne. A to sa aj odzrkadľuje na ploche a samozrejme aj na štatistikách. Ale dodal by som, že pokojne by som tieto body vymenil za to, že Skalica skončí ako majster a nemusel by som už dať ani bod. To je pre mňa prvoradé." 

V tabuľke produktivity má dve kolá pred koncom základnej časti štvorbodový náskok a rovnako o štyri góly vedie aj tabuľku strelcov. "Ja toto neriešim vôbec, počas trestu som premýšľal len nad tým, že chcem dosiahnuť míľnik a to streliť 200. gól v extralige mužov. Čo sa mi napokon aj podarilo. Samozrejme ma koruna kráľa strelcov i produktivity poteší, ale je zásluha celého mužstva lebo pri väčšine mojich gólov mi niekto skvele prihrá," uviedol kanonier Skalice.

Pred sobotným zápasom pritom neurobil nič inak ako predtým, päť gólov prekvapilo aj jeho: "Dal som si na raňajky štyri krajce vianočky s nutellou a išiel som si robiť to, čo ma baví. A takto to dopadlo. Takže vrelo odporúčam aj druhým, že niekedy treba činky vymeniť za nutellku a vianočku (smiech)."

Martinusík by mal na MS vo Vispe patriť medzi ofenzívne piliere Slovenska, po vynechaní uplynulého šampionátu má veľký hlad predviesť sa opäť aj na medzinárodnom fóre. Ale mysľou ešte v národnom drese nie je. "Nemyslím vôbec na to, predomnou je ešte extraliga, ktorá bude tento rok nabitá kvalitou, čiže na tú sa teším a čo príde potom, to sa uvidí," uzavrel 32-ročný útočník.

FOTO: Beata Tokošová