Šláger poznačil dážď, v jeho závere líder padol

Košičania si v uplynulom kole urobili dobrú náladu do zvyšku jesene, v domácom prostredí zdolali lídra z Pruského.

Prušťania začali v Košiciach lepšie, viedli 2:0, keď sa presadili Róbert Balga a Ján Šatka. Po góle Čirča to bol opäť Šatka, ktorý  vrátil hosťom dvojgólové vedenie. Potom však v rozmedzí dvanástich sekúnd udrel Mitra a bolo vyrovnané. "Hlavne ten prvý gól od modrej bol lahôdkou. Druhý padol po buly a boli to super strely. Určite nám to veľmi pomohlo," povedal kapitán Košičanov Maroš Štefanco pre portál kosiceonline.sk.

Sám Mitra ku svojim gólom uviedol: "Zavrel som oči a vystrelil. Tie góly nám určite pomohli, pretože dovtedy to bolo trochu frustrujúce. Pruské hralo antihokejbal a ťažili z protiútokov. Dali nám dva góly zo štyroch striel. Potom sme pridali na dôraze, začali sme viac strieľať a výsledok sa dostavil."

Zápas pomaly smeroval do predĺženia, keď osem sekúnd pred koncom vo vlastnom oslabení unikol Štefanco a striedačka Košíc vybuchla radosťou. "Vyšlo nám to parádne. Unikli sme do brejku a bol z toho gól. Veľmi sa z toho teším, pretože zápas sa nevyvíjal vôbec dobre a je to veľmi cenné víťazstvo," zhodnotil autor víťazného gólu. 

Domáci mali možnosť rozhodnúť aj skôr, keď po faule hosťujúceho Cíbika hrali dlhú päťminútovú presilovku. Tú ale nevyužili. Napokon však na ťažkom teréne za vytrvalého dažďa ukoristili všetky body. "Je to veľmi cenné víťazstvo. Bolo to náročné od začiatku až do konca a napokon rozhodlo to, kto to vydrží lepšie psychicky. Im sa to nepodarilo a nechali si vylúčiť hráča z prvej päťky. Na konci rozhodlo srdiečko. Ubránili sme presilovku a ukázali sme väčšiu túžbu po víťazstve,“ dodal Mitra pre kosiceonline.sk.

FOTO: kosiceonline.sk/jäzva