Reprezentácia články

Ohlasy Slovákov po piatom titule na MS
Prečítajte si prvé ohlasy slovenských reprezentantov po zisku titulu majstrov sveta v Košiciach.
Za úspechmi SR stojí obetavosť a srdce, tréneri sa neboja o budúcnosť
Srdce a obetavosť. To sú najväčšie plusy slovenských hokejbalistov, vďaka ktorým získali už päť titulov majstra sveta, pričom uplynulé štyri tituly vybojovali v jednej sérii. Muži na trinástich šampionátoch získali vždy medailu, v ich zbierke sú okrem piatich zlatých kovov aj dve striebra a šesť bronzov. Podľa hokejbalových osobností by sa tento počet mal zvyšovať aj naďalej, pretože na Slovensku je stále veľa kvalitných hráčov.
Obranca Roman Bujdák: "Dávame do hry naše srdce, preto vyhrávame"
Nie šesť, ale už osem rokov lezieme všetkým na nervy. Parafrázovaný výrok Borisa Oravca vystihujúci pocity súperov si osvojili aj ďalší hráči. Niet sa čo čudovať, hokejbalové srdce, ktoré dali do hry slovenskí reprezentanti, bolo viac než čokoľvek iné. Vyzdvihol ho aj obranca Roman Bujdák.
Oravca potešil hokejbalový boom: "O to viac sme chceli vyhrať"
V lige sú súperi z rôznych kútov Slovenska, v zápasoch si nič nedarujú. Keď si však oblečú jednotné reprezentačné dresy, idú jednotne za spoločným cieľom. Podľa útočníka Borisa Oravca je práve to jeden z dôvodov, prečo Slovensko už roky kraľuje hokejbalovému svetu.
Individuálne ocenenia MS aj so slovenskou účasťou
Traja slovenskí hokejbalisti si z MS odniesli aj individuálne ocenenia, v All Star tíme žien majú zastúpenie aj hokejbalistky.
Titul pre Dušana
Tréner slovenských hokejbalistov Mojmír Hojer prežíval zlatý domáci šampionát najemotívnejšie z celej výpravy. Práve Hojer prevzal miesto na striedačke reprezentácie po svojom blízkom priateľovi Dušanovi Dankovi, ktorý v máji prehral boj s ťažkou chorobou.
Svitanova medaila pre očakávaného syna, šport pôjde bokom
Ziskom tretieho titulu majstra sveta skompletizoval Patrik Svitana zlatý hetrik a pravdepodobne aj reprezentačnú kariéru. Cieľ ukončiť ju domácim titulom netajil už pred šampionátom a rozhodnutie nezmenil ani v majstrovskom opojení. Pre hokejového útočníka HK Poprad pôjde hokejbal bokom, čas chce venovať aj rodine, ktorá sa onedlho rozrastie.
Rampáček skončil kariéru dvomi titulmi, Martinusík sa obával zásnub
Spoluhráči zo Skalice Milan Rampáček a Jaroslav Martinusík zažívali rozdielne pocity počas bezprostredných osláv hokejbalového titulu majstrov sveta. Zatiaľ čo Rampáček sa tretím zlatom definitívne rozlúčil s hokejbalovou kariérou, pre Martinusíka išlo o titul vyšperkovaný čerstvými zásnubami.
Slováci získali piate zlato na MS, štvrtým v sérii zopakovali kanadské triumfy (VIDEO)
Slovenskí hokejbalisti zvíťazili v sobotňajšom v finále na 13. MS v Košiciach nad Fínskom 4:3 a získali svoj štvrtý titul v sérii. Zopakovali tak výkon Kanaďanov, ktorí dovtedy ako jediní získali štyri tituly po sebe v rokoch 2001, 2003, 2005 a 2007. Slováci vo finálovom zápase trikrát viedli o dva góly (2:0, 3:1, 4:2) a hoci Fíni viackrát dotiahli, vyrovnať sa im nepodarilo.
Slovenky nestačili na Češky v súboji o bronz (FOTO+VIDEO)
Slovenské reprezentantky prehrali v sobotu na 7. MS v hokejbale žien v Košiciach v zápase o bronz s Češkami 0:5. Slovenky zopakovali umiestnenie z predchádzajúceho šampionátu v Pardubiciach, v súboji o bronz vtedy podľahli Kanade tiež 0:5.
Medzi ženami si titul vybojovali Kanaďanky, víťazom B-Poolu Kajmany
Prinášame vám program a výsledky zápasov 9. hracieho dňa na MS v Košiciach 2019.
Hojer mal slzy v očiach, vyzdvihol obrovskú obetavosť
Slovenskí hokejbalisti sa po štvrtý raz v sérii prebojovali do finále MS. Piatkový triumf v Košiciach nad Kanadou 6:1 prekvapil aj trénera Mojmíra Hojera. Triumf je podľa neho výsledkom obrovskej obetavosti každého jedného hráča.