Slovensko články

Štvorgólový Oščipovský: Diaková nám jasný triumf výrazne uľahčila
Najväčšou hviezdou pätnásteho kola extraligy bol jednoznačne Filip Oščipovský. Útočník Lionu Svidník strelil na ihrisku Diakovej štyri góly a napodobnil tak výkon Borisa Oravca z Kežmarku, ktorý na rovnakom ihrisku rovnakému súperovi taktiež strelil rovnaký počet gólov. Oščipovský však pridal aj dve asistencie a so šiestimi bodmi dopomohol k vysokému víťazstvu Svidníka výraznou mierou.
Spokojnosť iba čiastočná, Kolínek vie, kde sa musí Skalica zlepšiť
Skaličania sa pred zápasom s Jokeritom videli jednou nohou na prvom mieste po jesennej časti. Tú druhú však napokon na piedestál nepoložili, zaskočil ich totiž bojovný výkon petržalského Jokeritu. Ten sa napokon po Nitre stal druhým tímom v sezóne, ktorý si zo Skalice odviezol výhru po predĺžení. Útočník Hokejmarketu Juraj Kolínek preto po zápase nemohol byť spokojný.
Bratislavské derby korisťou LG
V Bratislave sa v nedeľu popoludní hralo siedme extraligové kolo, ktoré uzavrelo jesennú časť.
EL U19: Šláger pre Pruské
Prinášame vám výsledky troch zápasov Extraligy U19.
Nitra jesenným majstrom
Prinášame vám výsledky posledného jesenného kola extraligy seniorov.
Šláger kola navštívi aj Mikuláš, Kometa sa za podporu odvďačí pekným gestom
HBK Kometa Vrútky privíta v poslednom kole jesennej časti hokejbalovej extraligy na domácej pôde majstrovskú Nitru. Zápas začína v sobotu 28. novembra o 13.00 hod. a domáci celok pripravil v rámci tohto zápasu benefičné podujatie – Kometa deťom. Pôjde o bežný extraligový zápas, avšak jeho súčasťou bude viacero sprievodných akcií.
Vláda schválila očakávaný nový zákon o športe
Sprehľadnenie financovania a viac peňazí pre šport prináša nový zákon o športe, ktorý vo štvrtok schválil parlament. Právnu normu pripravila odborná pracovná skupina pod vedením predsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho. Legislatíva garantuje finančné prostriedky pre šport, nový zákon podporilo až 132 zo 135 prítomných poslancov.
Prvá časť extraligy je na konci, víkend určí jesenného majstra medzi seniormi aj U19
Prinášame vám program víkendových zápasov extraligy seniorov a Extraligy U19.
Martinusík by rád jedol kapra ako jesenný majster, za hetrik ďakuje spoluhráčom
Skaličania majú pred posledným jesenným kolom našliapnuté na métu, ktorú ešte vo svojej histórii nedosiahli. Korunu polovičného majstra získajú, ak doma porazia Jokerit v riadnom hracom čase. Je však pravdepodobné, že im budú stačiť aj body dva. Pomôcť by im k vysnenému cieľu mala aj strelecká forma Jaroslava Martinusíka, ktorý zaznamenal v ostatnom kole hetrik do siete vicemajstra.
Vaša liga je rýchlejšia, priznáva najnovšia akvizícia v drese majstrovskej Nitry
V obrane Rytierov sa už vo štvrtom zápase za sebou objavuje robustný obranca, ktorého sme v doterajšom priebehu nemali možnosť vidieť na extraligových ihriskách. Petr Švanda sa do kádra Rytierov dostal iba nedávno, no ihneď ukázal, že bude pre majstra posilou. Vo vlaňajšej sezóne hráč Vlašimi nám po zápase s Jokeritom prezradil nielen to, ako sa mu zatiaľ v novom mužstve páči.
Bratinov víťazný comeback
Do bránky Považskej Bystrice sa po prvýkrát v sezóne postavil Jozef Bratina. Majster sveta z roku 2013 sa v aktuálnej sezóne ešte v zápase neobjavil, ale hneď vo svojej premiére ukázal, že zo svojej starej formy nič nestratil. My sme sa s ním porozprávali po prekvapujúcom víťazstve Považanov vo Svidníku.
Andrej Letko je späť a znova robí vrásky útočníkom súpera
Andrej Letko je majstrom sveta v kategórii U20 z roku 2004, kedy sa šampionát konal v Martine. Talentovanému brankárovi sa predpovedala veľká budúcnosť, jeho rozlet bol však zastavený. Ako sám povedal, chýbala najmä motivácia. Teraz sa ale vrátil do extraligového kolotoča a v posledných zápasoch Jokeritu ukázal, čo sa v ňom skrýva.