Reprezentácia - MS seniori články

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala majstrov sveta
Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok prijala hokejbalistov Slovenska, ktorí vybojovali v júni v Košiciach titul majstrov sveta. Bol to už ich štvrtý titul v sérii a celkovo piaty. Spolu s nimi Čaputová prijala aj slovenskú lyžiarku Henrietu Farkašovú, ktorá nedávno získala ocenenie pre najlepšiu paralympioničku sveta za rok 2019. S hlavou štátu sa stretol aj prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel, ktorý ju pozval na budúcoročné OH do Tokia.
MS 2021 sa uskutočnia v kandskom meste Brandon
Kanadské mesto Brandon bude hostiť majstrovstvá sveta v hokejbake mužov a žien v roku 2021. Informovalao tom Kanadská asociácia hokejbalu (CBHA).
Hokejbalové MS v číslach
Hoci sa MS v hokejbale skončili pred 5 týždňami, prinášame vám sumarizáciu diváckej návštevnosti a rôzne iné zaujímavosti.
Fínska tlač velebí slovenských fanúšikov (VIDEO)
Fínske médiá sa vrátili k účinkovaniu svojich hokejbalistov na MS v Košiciach, no najmä ku skandovaniu slovenských fanúšikov po finálovom súboji.
Od Polca k Olejníkovi
Kto zaujal, kto prekvapil? Sklamal niekto? Šéfredaktor hokejbal.sk zhodnotil vystúpenie hráčov Slovenska na MS v Košiciach.
Marjeta chváli Slovákov, Fíni sa pokúsia o organizáciu MS
Fínski hokejbalisti zanechali na MS v Košiciach vynikajúci dojem. Ich kvalitu ocenili hráči, ale po finálovom dueli so Slovenskom aj vyše 6-tisíc divákov v Steel Aréne.
Najmladší, ale patril medzi najlepších
Ivan Gajdoš oslávi 21. augusta 19 rokov. Reprezentačný obranca bol najmladší člen vo výbere trénerov Mariána Gregoríka a Mojmíra Hojera, no na MS v Košiciach si počínal ako skúsený harcovník. Patril jednoznačne medzi najpríjemnejšie prekvapenia turnaja.
Polc sa dočkal, o brankársku budúcnosť Slovákov sa nebojí
Patrik Polc si reprezentačnú pozvánku na hokejbalové MS pýtal už roky. Avšak Stanislav Petrík mal miesto isté na dlhú dobu a tak si Polc musel počkať. Aj vďaka intervencii fanúšika na sociálnej sieti však napokon dostal pozvánku a odvďačil sa najlepšie, ako mohol.
Ohlasy Slovákov po piatom titule na MS
Prečítajte si prvé ohlasy slovenských reprezentantov po zisku titulu majstrov sveta v Košiciach.
Za úspechmi SR stojí obetavosť a srdce, tréneri sa neboja o budúcnosť
Srdce a obetavosť. To sú najväčšie plusy slovenských hokejbalistov, vďaka ktorým získali už päť titulov majstra sveta, pričom uplynulé štyri tituly vybojovali v jednej sérii. Muži na trinástich šampionátoch získali vždy medailu, v ich zbierke sú okrem piatich zlatých kovov aj dve striebra a šesť bronzov. Podľa hokejbalových osobností by sa tento počet mal zvyšovať aj naďalej, pretože na Slovensku je stále veľa kvalitných hráčov.
Obranca Roman Bujdák: "Dávame do hry naše srdce, preto vyhrávame"
Nie šesť, ale už osem rokov lezieme všetkým na nervy. Parafrázovaný výrok Borisa Oravca vystihujúci pocity súperov si osvojili aj ďalší hráči. Niet sa čo čudovať, hokejbalové srdce, ktoré dali do hry slovenskí reprezentanti, bolo viac než čokoľvek iné. Vyzdvihol ho aj obranca Roman Bujdák.
Oravca potešil hokejbalový boom: "O to viac sme chceli vyhrať"
V lige sú súperi z rôznych kútov Slovenska, v zápasoch si nič nedarujú. Keď si však oblečú jednotné reprezentačné dresy, idú jednotne za spoločným cieľom. Podľa útočníka Borisa Oravca je práve to jeden z dôvodov, prečo Slovensko už roky kraľuje hokejbalovému svetu.