Jakuba po premiére v národnom drese: Po každej chybe príde trest

Pre niektorých slovenských hokejbalistov U21 boli víkendové zápasy proti Česku posledné v tejto vekovej kategórii.  

Zápasy s Českom preto boli pre mnohých rozlúčkou v juniorským hokejbalom. Tá mala prísť vlani na MS do 20 rokov, no keďže šampionát sa pre koronavírus neuskutočnil, Slováci prijali ponuku rozlúčiť sa aspoň v príprave s Čechmi.

V prvom zápase dokázali zvíťaziť 2:1 po nájazdoch. A to aj napriek tomu, že mali za sebou dlhú cestu (množstvo hráčov išlo do Čiech z východu Slovenka - pozn. red.) a pred zápasom im tréneri Longauer s Libom naordinovali dlhý tréning. „My sme chceli dať všetko do toho prvého zápasu, chceli sme ho vyhrať a to sa nám aj podarilo. Z našej strany to bol dobrý výkon, siahli sme si na dno síl. Predtým chalani prehrali s Čechmi v Žiline oba zápasy, aj preto sme im to chceli vrátiť. Išli teda od začiatku do toho s tým, že ho chceme vyhrať,“ povedal útočník Matúš Jakuba.

Jakuba bol jeden z nových tvári vo výbere Slovenska, po zápasoch s ťažkým súperom povedal: „Nevedel som, čo ma čaká, ale Česi hrali parádny hokejbal. Bolo vidieť, že boli natrénovaní a zohratí.“

V druhom zápase už Česi zvíťazili 4:2. „My sme dostali góly po chybách, každú jednu potrestali. V mužskej extralige sa občas stane, že spravíte chybu a nejako sa to ešte dá napraviť, ale tuto príde okamžitý trest,“ povedal Jakuba.

V tretej tretine však boli Slováci viac ako vyrovnaný súper Čechom, domácich zatlačili, strelili rýchle dva góly a veľa nechýbalo, aby vyrovnali. „V šatni nám tréneri hovorili, že do toho máme dať všetko, pretože niektorí chalani to bol posledný zápas v tejto kategórii. Preto sme do toho dali naozaj všetko a ten výsledok napokon nebol až taký zlý,“ uviedol mladý útočník.

Mladý 18-ročný hokejbalista by v tomto tíme mohol pokračovať, mal by patriť medzi opory tímu do 20 rokov, ktorý sa predstaví aj na MS. „Pripravoval som sa celé leto, verím že tu zostanem,“ vyhlásil hráč, ktorý potvrdil, že bude hrať sezónu 2021/2022 za mužov: „Zostávam v Nitre.“