Svidník prišiel o Štefana, liga o favorita na víťaza produktivity

Branislav Štefan je prakticky od prvého kola líder produktivity a body zbiera pravidelne v každom zápase. Ak sa však liga dohrá, on už ďalšie body nepridá. Svidník totiž prišiel o svoju oporu v zápase so Skalicou, Štefan si po ňom vypočul od lekára nemilosrdný ortieľ.

"Operáciu mám naplánovanú na júl, ale ak sa niečo uvoľní, pôjdem skôr," oznámil neradostnú novinku Štefan. Nešťastný okamih sa stal v 17. kole v zápase so Skalicou. "Bol to súboj o loptu. Obranca Skalice ju už mal pod kontrolou, ja som ju chcel ešte vypichnúť. Ale urobil ešte nečakaný pohyb a tým, že ja som mal hokejku vystretú, tak sa to stalo. Bola to nešťastná náhoda, ja som si navyše myslel, že obranca už nepôjde do súboja. Stalo sa tam viacero nešťastných náhod," dodal Štefan.

Zranenie nie je až tak vážne, ale ak by ho útočník Svidníka nepodstúpil operáciu, nemohol by sa naplno venovať hokejbalu. "Ak chcem ešte športovať, musím ju podstúpiť. V bežnom živote by som sa obišiel bez operácie. Z bedrového kĺbu mi musia vziať kosť a vložiť ju medzi lopatku a rameno." 

Štefan teda v prípade, ak sa liga rozbehne, ďalšie body nepridá. Komu by on sám doprial triumf v súťaži produktivity? "Podľa mňa to bude niekto z dvojice Lipták - Teplický. Aj si to zaslúžia, pretože chodia do Považskej Bystrice na každý zápas a ešte aj na piatkové tréningy niekoľko kilometrov. Navyše majú rodiny s malým dieťaťom, takže ja im to doprajem."

Stefan sa vyjadril aj k aktuálnej situácii, ktorá trápi celý svet. Počet smrteľných obetí nového koronavírusu SARS-CoV-2 sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo zvýšil na 5833, v 142 krajinách sveta ho diagnostikovali u 156.400 osôb. Produktívny útočník však verí, že sa napriek tomu sezóna dohrá. "Je to vec, ktorá je pre mňa nepochopiteľná, verím, že sa s niečím takým už nikdy nestretnem. Môžu nastať dva varianty. Buď sa dostaneme do situácie, kedy sa obavy potvrdia, ale ja verím, že sa naplní scenár, že o mesiac ani nebudeme vedieť, že tu koronavírus bol. Verím, že sa sezóna dohrá a všetko bude v poriadku. Ak by som to bral z pohľadu hráča Svidníka a trénera Vranova, tak by som bol za to. vidím to reálne. Kto chce, čas si nájde. Samozrejme, chce do prepracovať kalendár, ale to by išlo. Myslím si, že pri rozumnej dohode sa to dá."