Majstri sveta sa stretli v Žiline, trénerom dalo sústredenie niekoľko poznatkov (FOTO)

Slovenská hokejbalová eprezentácia absolvovala cez víkend v Žiline prvé sústredenie od zisku titulu majstrov sveta v Košiciach. Za jeden deň hráči absolvovali jedno 90-minútové cvičenie a po obede odohrali modelovaný zápas.

"Bol to zraz s historicky najväčšou účasťou. Mali sme k dispozícii šesť útočných trojíc a osem obranných dvojíc. Z tohto pohľadu sme radi, že si okrem piatich všetci našli čas," povedal reprezentačný tréner Mojmír Hojer a dodal: "Bol to zatiaľ len úvodný zraz, na tých ďalších by sme už chceli riešiť zakladanie útokov, buly, presilovky a oslabovky. Toto bolo všeobecné stretnutie."

Hojer však sledoval v Žiline aj zápasy juniorov U18 a U20 a z týchto duelov si odniesol niekoľko poznatkov. "Všetci tréneri by sme sa mohli stretnúť. Mohli by sme si určiť nejaké základné pravidlá hry, ktoré budeme všetci vyžadovať. Aby to nebolo tak, že v šestnástke sa zakladá útok tak, v osemnástke inak a u mužov ešte inak. Chalani by tak mohli pri prechode medzi kategóriami nadviazať na to, čo sa už naučili v nižšej kategórii."

Hoci MS sú v Kanade až v roku 2021, kempy sa budú konať aj v budúcej sezóne a tréneri naň pozvú všetkých adeptov so šancou obliecť dres na svetovom šampionáte. "Dôvod, prečo bolo toto sústredenie je ten, že sme na ňom chceli mať skúsených hráčov a aj nováčikov. Chceli sme od nováčikov, aby videli, že v reprezentácii je  všetko rýchlejšie, robí sa menej chýb a všetko sa robí vo veľkom nasadení. Takže sme chceli, aby si to vyskúšali," uzavrel reprezentačný tréner SR.