Wattbergu prinieslo sťahovanie ústup z pozícií, zlatú šnúru im prestrihli "čilipapričky"

Wattberg Senec sa po odhlásení zo Seneckej ligy prihlásil o kúsok ďalej do Pezinka. V Malokarpatskej hokejbalovej lige si však na druhý titul nesiahol, ten si po veľkej finálovej dráme napokon vybojovali HC Chilli.


Po základnej časti tohto ročníka sa do PLAY OFF prebojovalo medzi 8 najlepších, víťaz základnej časti Watberg Senec, Draci Pezinok, Haliganda Pezinok, HC Chilli, ŠHbK Račištorf, Diabli Réca, Vitamíny Pezinok „B“ a nakoniec aj Vitamíny Pezinok „A“. V porovnaní s minulým rokom sa do vyraďovacích bojov dostali Račania a pezinské „Áčko“ Vitamínov.  Jednotlivé poradie po základnej časti určilo dané ¼-finálové dvojice, kde sa hralo na 2 víťazné zápasy. Novinkou tohtoročných vyraďovacích bojov bolo, že ak zápas skončil po riadnej hracej dobe remízou, nasledovalo 5 minútové predĺženie po 3 hráčoch na každej strane. Pokiaľ nepadne ani v nadstavenom čase gól nasledovali klasické nájazdy.

      Prvú ¼- finálovú dvojicu vytvorili minuloročný majster ligy senecký Watberg, ktorý narazil na Vitamíny A. Svoje kvality a dominanciu zo základnej časti si preniesol aj do ďalších bojov a po výsledkoch 8:2 a 6:1 postúpil bez problémov do semifinále. Druhú dvojicu vytvorili Draci Pezinok s Vitamínmi B. V zápasoch dvoch pezinských mužstiev sa lepšie darilo a potvrdili svoje postavenie hráči Drakov, ktorí vyhrali 2x zhodne 5:1. Tretí team po základnej časti Haliganda Pezinok sa po roku znova stretla so šiestym celkom Diabli Réca. Vyrovnané zápasy priniesli kvalitný hokejbal z oboch strán, kde dominovali brankári. Po výsledkoch 0:3 a 2:3 sa podarilo Récanom vyradiť kvalitného súpera a spravili tak prekvapenie na úkor Haligandy. Posledná dvojica bola zložená z HC Chilli a ŠHbKRačištorf, ktorí obsadili 4. resp. 5. miesto. V prvom vzájomnom dueli si poradili HC Chilli 6:1, keď sa rozhodlo až pred koncom, keď v priebehu 5minút Chilli strelili 4góly. Druhý zápas skončil 10:2 pre Chilli a postúpili do ďalšieho kola PO.

Medzi 4 najlepšie celky sa dostaliWatberg Senec, ktorý nastúpil proti Diablom z Réce. Druhú dvojicu vytvorili minuloroční semifinalisti pezinskí Draci s HC Chilli. Semifinálové zápasy sa hrali na dva víťazné duely. Watberg si poradil s Récou 7-3 a 4-3pp a postúpil do finále. Réca podala sympatický výkon a nemajú sa za čo hanbiť. Druhá dvojica medzi Drakmi a Chilli bola tiež vyrovnaná, Chilli mali čo Drakom vracať nakoľko minulý rok ich práve vyradili a tiež nenašli recept na  nich ani v základnej časti. Lenže platilo pravidlo, že playoff je už iná súťaž a Chilli po výsledkoch 4-3ts a 5-0 postúpili do finále, kde sa dostalo po dvoch rokoch.

V boji o 3. miesto sa stretli druhý celok po základnej časti Draci Pezinok a šiesty Diabli Réca. Súboj o bronz sa hral na 1 zápas. Hráči oboch teamov bojovali až do konca, stav sa prelieval z jednej strany na druhú, aby nakoniec sa mohli tešiť z bronzových medailí pezinskí Draci, keď rozhodli v posledných dvoch minútach zápasu a vyhrali 7-5.

FINÁLOVÁ SÉRIA

WATBERG SENEC – HC CHILLI 2:3 na zápasy (3:2pp, 5:6pp, 3:4pp, 5:2, 1:2)

Do finále sa dostali prvý a štvrtý team po základnej časti WatbergSenec a HC Chilli. Finále sa hralo na tri víťazné zápasy. V prvom zápase sa po napínavom a výbornom hokejbale z oboch strán tešili Senčania, keď rozhodli až v predĺžení Mirom Božíikom3-2pp. Predĺženie sa hralo novým systémom 3 na 3 5minút. Druhý zápas priniesol ešte lepší hokejbal a plno zvratov na oboch stranách. Watberg mal viacej z hry, ujal sa vedenia 1-0 a neskôr aj 3-1, ale Chilli sa podarilo vďaka enormnej snahe a tlaku v druhej tretine vyrovnať na 3-3. Lenže v eufórii zabudli na Roba Kováča a bolo znova 4-3 pre Watberg. V 3.tretine sa Chilli podarilo vytvoriť tlak, ktorý korunovali dvoma gólmi a ujali sa vedenia 5-4, lenže v závere súper vyrovnal v presilovke na 5-5. Prišlo na rad druhé predĺženie a v ňom sa tentokrát tešili HC CHilli, keď rozhodol o výhre Adam Virág. Tretí finálový zápas bol ako cez kopirák s druhým zápasom aj v ňom sa podarilo Watbergu 2x dostať do dvojgólového vedenia 2-0 a 3-1, lenže hráči Chilli ukázali väčšie srdiečko a teamového ducha a podarilo sa im zápas doviesť do predĺženia, kde sa potom priklonilo šťastie po strele Roba Ondrušeka na stranu Chilli 4-3 pp. Prvý matchbal mali na hokejkách "chilliaci" v zápase č.4, ale bohužiaľ nepodali taký výkon ako v ostatných zápasoch. Rozhodlo sa až v samotnom závere, kedy Chilli znova prehrávalo o 2 góly, ale podarilo sa im korigovať na 2-3 v poslednej minúte zápasu. Nasledovala hra vabank a Watberg dal 2 góly do prázdnej bránky a po výsledku 5-2, vyrovnal stav série na 2-2. O všetkom sa muselo rozhodnúť v poslednom 5. zápase, a dôležitú úlohu zohrávali brankári, ktorí sa prekonávali a držali svoje mužstvá nad vodou. Na jdenej strane Vlado Kalis na druhej Adrián Nogely. Všetky góly padli v tomto zápase v presilovkách. Prvýkrát v sérii sa tešili z prvého gólu v zápase hráči Chilli, keď sa presadil Juraj Alföldy, onedlho však kanonier Watbergu Robo Kováč vyrovnal rovnakou mincou v presilovke 1-1.  Veľkú šancu mali  Senčania zhruba 4 min. pred koncom, kedy nevyužili presilovku a súper áno. Ten rozhodujúci gól padol 80 sekúnd pred koncom zápasu po strele Ronalda Kochana a po výsledku 2-1 sa mohli tešiť z premiérového titulu hráči HC CHILLI. Právom treba povedať, že to bola maximálne vyrovnaná celá finálová séria a uznanie si zaslúžia všetci hráči z oboch teamov. Watberg prehral vo finále po 6 rokoch (najprv 5x majster v SCHbL a 1x MHL Pezinok) a Chilli sa podarilo 3-2 na zápasy prepísať históriu. 

Po odohratí posledného zápasu boli dekorovaní jednotliví víťazi a jednotlivci v rôznych kategóriách. Veríme, že všetci fanúšikovia, ktorí chodili povzbudzovať svoje mužstvá si počas celej sezóny prišli na svoje a na hokejbalovom ihrisku si vychutnávali pohodlie, ktoré im daný areál ponúkal.

Veľké poďakovanie patrí  vedeniu Malokarpatskej hokejbalovej ligy na čele s predsedom ligy Mgr. Róbertom Mikesom st., Mestu Pezinok, jednotlivým nadšencom a sponzorom, ktorí pomáhajú vytvárať výborné podmienky nielen pre hráčov, rozhodcov ale aj divákom.

Individuálne štatistiky po základnej časti:

Najlepší strelec – Cena pomenovaná po Miroslavovi Krupanovi:

Anton KUDLÁČ (ŠHbKRačištorf) – 53 gólov

Najlepší nahrávač – Cena pomenovaná po Radovanovi Vašíkovi

Mário ŠEMETKA (HC Chilli) – 56 asistencií

Najlepší brankár – Cena pomenovaná po Romanovi Sekerešovi

Daniel GOGOLA  (Draci Pezinok)

Najlepší hráč do 18 rokov:

  • Michal TALAPKA (HBK Panteri Budmerice) – útočník  16g+13a=29b
  • Patrik HAGARA  (HBC Hurons Budmerice) - brankár

Najlepší hráč nad 40 rokov:

  • Dušan SOBOLČÍK(Vitamíny Pezinok A)
  • Juraj SOMOROVSKÝ (HC Chilli)

Najproduktívnejší hráč:Anton KUDLÁČ (ŠHbKRačištorf) – 53 gólov + 23 asistencií = 76 bodov

Najlepší rozhodca: Roman Pašek

KONEČNÁ TABUĽKA v ročníku  2015/16

  1. HC CHILLI
  2. Watberg Senec
  3. Draci Pezinok
  4. Diabli Réca
  5. Haliganda Pezinok
  6. ŠHbKRačištorf
  7. Vitamíny Pezinok B
  8. Vitamíny Pezinok A
  9. Carpathians Pezinok
  10. HBK Panteri Budmerice
  11. Jokerit Pezinok
  12. Hurons Budmerice
  13. Buldogs
  14. HC Frodo