Bujdák má druhý titul: Ťažká obhajoba

Roman Bujdák sa po ukončení kariéry posadil na trénerskú lavičku a zatiaľ nepozná, čo to je neúspech.

Držiteľ štyroch titulov majstra sveta si sadol na trénerskú lavičku Protefu vlani pred play off. Tím napokon doviedol k titulu. Tentoraz viedol mužstvo celú sezónu. Jeho zverenci v rozhodujúcom štvrtom zápase zdolali LG Bratislava 3:0. "Ak sa v jeden ročník vyhrá, latka je vysoko. Je ťažké to udržať na tejto úrovni. My sme nemali ideálny štart, ale to je taká daň za to všetko. Trochu sme s tým rátali. Bolo veľa roboty, pridal sa jeden tréning do týždňa navyše. Ľahké je titul získať, ale ťažké obhájiť," uviedol tréner staronového majstra. 

Vo finále prehrala Považská Bystrica prvý duel v exile vo Vrútkach, v tom druhom si už triumf postrážila. "Bolo jasné, že to bude ťažké. Aj sobota bola daň za to, že si niečo športovec vydrie a potom si myslí, že to príde samo. V sobotu sa to potvrdilo. Ale v nedeľu to bol úplne iný zápas z našej strany," dodal Bujdák.

Tri zápasy sa podobali ako vajce vajcu, vždy mal jeden z tímov skvelý úvod a vypracoval si veľký náskok. "Je to o šťastí. Sú tam brankári, potrebujete mať šťastie. My sme ho v sobotu nemali, v nedeľu sme dali prvý gól a aj to bola taká silná vzpruha," uviedol bývalý skúsený zadák. 

Pre Považanov je to tretí titul v klubovej histórii a v rozhodujúcom zápase si ho naklonili po góle Balgu na 1:0 v tretej tretine. "Prvý aj druhý gól bol dôležitý, ale stav 2:0 je klamlivý a nič to neznamenalo. V Bratislave sme dostali tri a otočili sme. Preto som vedel, že 1:0 nič neznamená a preto som rád, že sme pridali tretí do prázdnej bránky."