Príprava výberu do 23 rokov je už v druhej polovici

S trénerom Mariánom Longauerom sme sa zhovárali o ďalšej časti prípravy výberu Slovenska do 23 rokov pred MS.

Naposledy sa slovenská reprezentácia v tejto vekovej kategórii stretla v Žiline. "V podstate sme mali zatiaľ tri zrazy, dokopy ich bude päť, čiže sme sa prehupli do druhej polovice," povedal nám tréner Longauer. 

Kormidelník Slovenska tiež uviedol, že káder, s ktorým počíta na šampionát do Liberca, je pomaly hotový. "Čo sa týka zloženia, sme na 95 percent poskladaní. Myslíme aj na to, že musíme počítať s tým, že sa niekto môže zraniť a že nám môžu vyskočiť otázniky na nejakých postoch. Brankári, obrana a centri sú prakticky vyriešení, otázniky sú na postoch krídiel. Trápi nás ešte to, že sme netrénovali na veľkom ihrisku. A to nám môže ukázať iný smer. Po play off by sme sa preto chceli stretnúť na ihrisku s veľkými rozmermi, aké bude v Liberci."

Ďalšia fáza prípravy by mala byť rovnaká, ako doteraz, reprezentácia do 23 rokov by sa mala v generálke predstaviť aj na známom turnaji. "Každá naša príprava začína teoretickou časťou, potom sa prenesie na ihrisko. To, čo sme si nacvičili, sa snažíme preniesť do zápasu. Vo februári by sme mali mať modelovaný zápas, aby sme videli nacvičené veci v realite. Nasledujúce sústredenia sa budú odohrávať v podobnom duchu. Musíme doladiť herný systém. Chceme ísť na turnaj Országh Cup, to by mala byť generálka pred MS. Tam už by sme chceli ísť v takom zložení, ako na MS. Týždeň pred turnajom sme sa ešte chceli stretnúť v Liptovskom Mikuláši," prezradil Longauer. 

A kedy chce mať tréner úplný zoznam hráčov, ktorí by mohli štartovať na šampionáte v Liberci? "Počas play off SHbE mužov by sme chceli mať jasno. Budeme vedieť aj to, ktorí hráči už budú k dispozícii, ktorí budú hrať o medaily, a ktorí budú mať voľno."