Reprezentáciu U20 čaká ďalšie sústredenie, Salajka: Máme málo času

Aj reprezentanti do 20 rokov majú za sebou prvý zraz pod vedením nového realizačného tímu a v januári ich čaká ďalší. V nominácii je niekoľko nových mien.

"Pocity sú motivujúce, je to výzva. Ale cítim sa pozitívne. Začiatok bol trochu rozháraný, bolo vidieť, že to je prvý zraz pod novým vedením. Chalani boli nervózni pri cvičeniach, vieme, že niektorí sú lepší, ako sa ukázali. Ale to nevidím negatívne," uviedol nový kormidelník výberu Michal Salajka.

Prvý kemp si mladíci rozbalili v Trnave, teraz sa stretnú v Žiline. Na sústredení sa objavia nové tváre. "Prvý zraz bol o tom, že sme chceli vidieť čo najviac hráčov z ligy, ktorí majú potenciál pre reprezentáciu. Aj tento zraz sa bude uberať podobne s tým, že hráčov ktorých sme chceli vidieť už v decembri, tak tí budú na tomto druhom zraze. Bude nás 25, z toho 15  nových. Po oboch zrazoch tak budeme mať prehľad o hráčoch z ligy, ktorí majú potenciál stať sa reprezentantmi," dodal Salajka.

Nový realizačný tím chce vo februári pred jarnou časťou zorganizovať ďalší zraz. "Na ňom už bude výber z týchto dvoch zrazov, chceme už pracovať s hráčmi pre potreby MS. Ale to neznamená, že tých zvyšných už nikdy neoslovíme. Budeme ich sledovať, môže niekto vystreliť, ukázať sa."

Času na prípravu má reprezentácia do 20 rokov málo, od 28. júna do 2. júla ju čaká svetový šampionát v Liberci. "My máme najmenej času a ja som mal na rozdiel od mojich kolegov najhoršiu situáciu, lebo ja som nepoznal hráčov. Aj preto som rád, že sa na týchto zrazoch ukáže toľko hráčov. Budeme ešte pracovať aj s hráčmi, ktorí teraz majú hokejové povinnosti, ale hokejbal hrávajú vždy po sezóne a sú aj stabilnými členmi reprezentačných výberov už niekoľko rokov," povedal Salajka.   

Nový kouč si do tímu prizval aj nových asistentov, generálneho manažéra, či kustódov. "S realizačným tímom som nadmieru spokojný. Milan Vozár má k tomu skvelý prístup, on je aj skvelé pojítko od nás smerom ku kabíne. Je to učiteľ, vie to. A Braňo Štefan ako manažér robí 120-percentnú prácu. Ale chcem vyzdvihnúť aj prácu kondičného trénera Miša Holazu, trénera brankárov Ľubora Komendu a tak isto aj kustódov," uzavrel Salajka. 

Nominácia hráčov na sústredenie do Žiliny 21. januára

Brankári :
Adam Kundrát (HMHK bauska. Vranov n. Topľou), Marek Borovský (HBC Košice), Matej Janouš (HBK Nitrianski Rytieri)
Obrancovia:
Dávid Rábek (Roconaba Zohor), Denis Koka (HBC DT Považská Bystrica), Vladimír Jankuj (HBT Slovan LG Petržalka), Lukáš Kubis (MŠK Spišská Belá), Patrik Príbela, Miloš Chmelko (obaja HBK Nitrianski Rytieri), Kristián Šarluška (HBK Kometa Vrútky), Nikodém Šulík (HK IMS-East Popradskí Piráti), Matej Letko, Pavol Pecho (obaja ŠK 98 Pruské)
Útočníci:
Martin Šutovský, Filip Gugh, Daniel Gemmel (všetci HBK Nitrianski Rytieri), Matej Zajac, Dominik Botka, Samuel Hrivnák, Maroš Galovič (všetci HBC DT Považská Bystrica), Adrián Zelenay (Gajary Flames), Jakub Slezák (Rocanoba Zohor), Peter Holka (HBK Medokýš Martin), Radovan Lipták (HK IMS-East Popradskí Piráti), Róbert Král (HBT Slovan LG Petržalka), Ján Šatka, Nikolas Rexa (obaja ŠK 98 Pruské), Lukáš Bender (HBC Košice)

Náhradníci:
Marián Mališ (HBC DT Považská Bystrica), Matej Ursíny, Filip Šaling (obaja HK IMS-East Popradskí Piráti), Peter Knapík, Kristián Burdíček (obaja MŠK Spišská Belá), Šimon Gutt (HMHK bauska. Vranov n. Topľou), Cristian Badalov (HBT Slovan LG Petržalka), Lukáš Amrich (HBK Nitrianski Rytieri), Dominik Bače (HBK Medokýš Martin), Tomáš Jančišin (HBC Košice),Ivan Korbíni (Gajary Flames).

REALIZAČNÝ TÍM:
Michal Salajka – tréner, Milan Vozár - asistent trénera, Branislav Štefan – manažér, Michal Holaza – kondičný tréner, Ľubor Komenda – tréner brankárov,  Nikolas Kovalovský, Andrej Huliman – technický manažéri družstva

Nominovaní hráči musia potvrdiť účasť najneskôr do 9. januára manažérovi Branislavovi Štefanovi na mail: manazeru20@gmail.com