Hojer po prvom zápase: Ešte si to musí sadnúť

Tréner slovenských hokejbalistov Mojmír Hojer bol po prvom zápase na MS spokojný.

Slováci mali zápas po celý čas pod kontrolou, súpera k ničomu nepúšťali a prestrieľali ho 47:9. "Bol to klasický prvý zápas na MS. Bude si to ešte nejaký čas sadať. Ale snaha bola, no mali sme veľa nepresností. Nemali sme úplne dobrú dynamiku pohybu a automatizmy, ktoré by sme chceli. Ale na toto slúžia práve tieto zápasy," povedal Hojer. 

Jeho zverenci mali aj výbornú disciplínu, na trestnej lavici sedel iba útočník Simon a aj to bolo jeho vylúčenie veľmi prísne. "S tým som spokojný, venovali sme tomu podstatnú časť príhovoru. Opakujeme to chalanom stále, disciplína bude kľúčová. Som spokojný s tým, že chalani nevypustili žiadny súboj. To, že sme mali 47 striel a dali sme len 6 gólov ma veľmi netrápi. Podstatné bude, ako sa budeme zlepšovať. Nebude dobré, ak by bol prvý zápas náš najlepší."

V ďalšom zápas narazia slovenskí hokejbalisti ani nie po 24 hodinách na Haiti (0.40 SELČ). "Rozhodne to je lepšie, ako keby sme hrali na úvod s favoritmi. Chalani dlho nehrali, takže je dobré, že na úvod máme papierovo slabších súperov," dodal Hojer.