Vianočný hetrik Libora Teplického

Aj tento rok sme poprosili známu osobnosť z hokejového prostredia, aby nás pustil do svojej kuchyne a predviedol nám svoje kuchárske umenie.

Ako chutí hetrik od Libora Teplického, o tom by vedeli rozprávať viacerí extraligoví brankári. My vám však tentokrát ponúkame inú chuťovku. Slovenský reprezentant v tomto prípade neposielal do bránky gólové pozdravy, ale vianočné. Na pomoc si zobral aj asistenta, dcérku Laru. 

LIBOROVA KAPUSTNICA
Na oleji opražíme cibuľu, posypeme červenou paprikou, zamiešame. K opraženej cibuli pridáme umytú kapustu (500-750 g), slepačí bujón, cesnak (1-2 ks), bobkový list a zalejeme vodou. Necháme variť. Pridáme 1-2 údené klobásy a varíme na malom ohni asi hodinu Potom pridáme obvarené huby a zahustíme zemiakom. Premiešame a dovaríme ešte asi dve-tri minúty.

LIBOROVE FILÉ
Filé namočíme do mlieka na 2 hodiny, potom ho vyberieme. Jednu stranu osolíme, druhú natrieme horčicou. Obalíme v klasickom trojobale múka, vajíčko, strúhanka a vypražíme. 

LIBOROVE REZY 

potrebujeme:

5 ks vajcia
150 g múka polohrubá
150 g kryštálový cukor
5 PL horúca voda
5 PL olej rastlinný
1 balíček kypriaci prášok do pečiva
600 ml mlieko
3 ks Zlatý klas 
6 PL cukor do krému
2 kyslé smotany
1 balíček piškótov
150 ml silnej čiernej kávy
2 balíčky šľahačky v prášku 
300 ml šlahačky
ananás

PIŠKÓTA: Vymiešame si žĺtky s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť na 180 stupňov.

PLNKA: Z mlieka, zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladiť a do vychladnutého vmiešame 2 kyslé smotany.

Polovicu plnky natrieme na cesto, na plnku rozložíme ovocie podľa chuti, poukladáme piškóty namáčané v silnej káve. Potom zas navrstvíme druhú časť krémovej plnky.

Potom vyšľaháme šľahačky podľa návodu na obale. Šľahačkou potrieme celý koláč. 

Na záver chcem popriať všetkým dobrú chuť a veselé Vianoce!