Kuna túži po odvete, Martinusík ukázal svoju extratriedu (VIDEO)

Tréner Kertu Praha David Kuna bol po zápase o ČS Superpohár pochopiteľne nespokojný. V Skalici prehrali jeho zverenci aj po druhý raz, Kuna preto túži po odvete v Prahe. Domácim vyšiel zápas lepšie aj preto, lebo mali vo svojom strede rozdielových hráčov.

Hoci sa v BigMat Aréne ujali hostia vedenia, napokon im to triumf neprinieslo. "Bol to vyrovnaný zápas, začali sme lepšie, možno až prekvapujúco lepšie. Čakal sa lepší štart od domácich. V druhej tretine sme urobili jednu hlúpu chybu a dostali gól na 1:1, potom sme dostali gól v oslabení. V tretej tretine sme chceli vyrovnať, bolo to vidieť, ale aj domáci mali šance. Mohlo to dopadnúť akokoľvek. Je škoda, že sme v Skalici opäť prehrali, a že sme si to nemohli rozdať u nás doma. Ale pre naše mladé mužstvo to bola výborná skúsenosť a sme za ňu radi. Domácim gratulujem k víťazstvu," uviedol po zápase tréner českého majstra. 

Vlani Pražania zdolali slovenského majstra z Vrútok vysoko 9:1, no tento výsledok nekorešpondoval s výkonom Komety. Kert bol lepší, ale devät gólov v sieti Vrútok bolo jednoducho priveľa. Kometa však nemá toľko skúseností na medzinárodnom fóre ako Skalica a aj tento fakt bol v sobotu rozhodujúci. Samozrejme okrem povrchu, keďže Kert Park hrá svoje zápasy na plaste. "Ja sa na to nechcem vyhovárať. Ja sám som na asfalte odohral veľa zápasov a hráči tak isto. Ale v určitých momentoch, najmä pri našich presilovkách to úlohu zohralo. Ale nebudeme teraz plakať a vyhovárať sa na to, podmienky mali obe mužstvá rovnaké. Skalica jednoducho využila domáce prostredie. Ja verím, že si to ešte budeme môcť so Skalicou rozdať u nás doma," zaželal si Kuna.

Skaličania napokon triumfovali aj preto, lebo boli individuálne vyspelejší. Opora Kertu Wróbel nastúpil až v polovici zápasu, keďže skôr nemohol hrať pre pracovné povinnosti. Možno aj táto maličkosť rozhodla o celom zápase. Hviezdou duelu sa napokon stal Jaroslav Martinusík. Reprezentačný útočník najskôr vyrovnal na 1:1 a v druhej tretine udrel ešte raz nevídaným spôsobom. Vo vlastnom oslabení si zobral loptičku, prešiel s ňou celé ihrisko a brilantne celú akciu zakončil. Táto jeho akcia bola hokejbalovou ódou, na ktorú sa oplatí pozerať stále. "Jednoducho som sa rozbehol a keď som prešiel cez jedného hráča, tak som videl, že mám priestor. Tak som sa rozhodol, že to skúsim a vyšlo to," opísal svoj víťazný záasah.

V závere však hostia mali možnosť na vyrovnanie, hrali presilovku o dvoch hráčov, ale brankár Kučera svoj tím podržal. "Zápas spred dvoch rokov a tento boli totožné. Aj som sa chvíľku obával toho, aby to neskončilo tak ako predtým, akurát s víťazným koncom pre Prahu. Ale našťastie sme dali gól do prázdnej bránky," dodal Martinusík. 

zostrih zápasu: