V Engerau aréne sa bude hrať o veľkonočný pohár

V Bratislave sa počas sviatočného piatku zídu hokejbalisti na prvom ročníku veľkonočného pohára, ktorý sa bude hrať najstarším systémom, teda 3+1.


Na Veľký Piatok 3. apríla sa bude konať prvý ročník Veľkonočného pohára, ktorý sa koná pod záštitou Západoslovenskej hokejbalovej ligy. Ide o turnaj, ktorý sa bude hrať najstarším systémom, ktorým sa na Slovensku hrá hokejbal a ktorým aj celý tento šport odštartoval. Hrať sa teda bude systémom 3+1 s tenisovou loptičkou plnenou vodou. Momentálne sa takýmto spôsobom hrá Bratislavská hokejbalová liga.
Hrať sa bude v novej Engerau aréne, kde nedávno osadili mantinely a aréna sa pomaly mení na krásnu viacúčelovú halu. Pracuje sa aj na ďalších doplnkoch, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou každého takéhoto prostredia. Pred dokončením je už aj tribúna, rovnako rastie na jednej strane ihriska bufet.
Ocenené sú prvé tri miesta a to pohárom a osobné ocenenie pre najlepšieho strelca a najlepšieho brankára. Štartovné na turnaj je 30,- eur na jeden tím. Hrá so formou 3+1, na klasické tresty s polovičným trestným časom. Hrá sa bude čistý čas 2 x 12 minút (hrací čas sa môže zmeniť podľa počtu prihlásených mužstiev). Maximálny počet tímov je však obmedzený na osem. Za víťazstvo sú tri body, v prípade remízy, nasledujú samostatné nájazdy. Hrať sa bude v dvoch skupinách a po nich nasledujú zápasy o konečné umiestnenie. Za disciplínu zodpovedá rozhodca a každý tím je povinný jeho úsudok a rozhodnutie rešpektovať. Príchod a zápis tímu je stanovený najneskôr 15 minút pred štartom prvého zápasu. Súpiska hráčov je voľná na každý zápas zvlášť a uzatvára sa vhodením prvého buly. Hráč nemôže hrať za viac tímov počas jednotlivého kola turnaja. Počas turnaja bude zabezpečený bufet s možnosťou zakúpenia teplých a studených jedál, či nápojov.