Svetový pohár klope na dvere, naše kluby hlásia výrazné posily

Dva týždne pred začiatkom Svetového pohára sme sa pozreli na súpisky slovenských zástupcov. Dvaja z nich hlásia naozaj zaujímavé mená.


Od 27. augusta sa pod Zoborom tak ako vlani uskutoční ďalší turnaj pod hlavičkou World Cup, aj keď na ňom tento rok zabojujú iba mužstvá z Európy. Tri tímy postaví Slovensko, dva Česká republika a po jednom Veľká Británia, Rakúsko a Švajčiarsko. Slovensko budú reprezentovať domáca Nitra, aktuálny majster Slovenska, LG AZhokej Bratislava - úradujúci vicemajster a Hokejmarket Skalica, tretí tím vlaňajšej sezóny.

Zisťovali sme, ako sa jednotlivé tímy na túto akciu posilnili, keďže podľa regulí ISBHF je možné, aby si každý tím na túto akciu mohol doplniť súpisku piatimi hráčmi na hosťovanie z iných klubov. Nitra si z Jokeritu Petržalka "požičala" dvojicu Božik - Šúrek, ktorí prichádzajú na mesačné hosťovanie, s tímom trénuje aj Vrútočan Frkáň. Ten by však mal pod Zoborom pôsobiť celú sezónu. Do mužstva ešte majú prísť nejaké posily, tých však vedenie klubu plánuje podpísať na riadny prestup.  

Bratislavčania posilnili asi v najväčšom rozsahu. Dres LG si na Svetovom pohári oblečie kežmarská dvojica Oravec - Teplický a okrem nich aj trio z Pruského Škultéty - Fumač - Doskočil. LG tak s obrancom Minárikom bude mať vo svojom mužstve piatich čerstvých majstrov sveta. Okrem týchto hráčov posilní LG brankár Viliam Somolányi, ktorý tak po rokoch opäť zažije debut na veľkom medzinárodnom poduajtí. Somolányi prichádza do LG z Ružinova na riadny prestup.

Skaličania zatiaľ formujú svoje mužstvo a na matrike SHbÚ zatiaľ neevidujeme žiadny pohyb smerom do mužstva. Hráči, ktorí prišli do tímov na hosťovanie z iných klubov, tí majú povolené iba mesačné hosťovania, ktoré boli uzavreté pred 4. augustom. To znamená, že na prvé kolo extraligy môžu opäť hrať za svoje materské mužstvá.