Petrík túži po ďalšom zlatom hetriku

V Nitre sa v sobotu stretnú v súboji o ČS Superpohár majstri krajín Slovenska a Česka. Rytieri túžia po treťom triumfe, ich opora Stanislav Petrík by vďaka nemu pripísala do kroniky ďalší zlatý hetrik. Reprezentačná brankárska jednotka nám pred zápasom priblížila náladu v mužstve a informovala aj o technickom zabezpečení zápasu. Túto informáciu ocenia najmä tí fanúšikovia, ktorí na zápas nebudú môcť pricestovať osobne.


V Nitre sa už všetko pripravuje na hokejbalový sviatok, ktorý vyvrcholí zápasom o Česko-Slovenský Superpohár. Slovenský majster Nitrianski Rytieri sa pokúsi svoju vitrínu slávy doplniť o tento pohár už po tretíkrát. Nitra sa v prvej edícii tejto novozaloženej tradície musela skloniť pred hráčmi Vlašimi na jej pôde, o rok im to však doma vrátila aj s úrokmi. Vlani Rytieri dobyli Kladno a tentokrát majú pred sebou jasný cieľ. "Chceme zvíťaziť a dokončiť tak zlatý hetrik. Na zápas sme sa zodpovedne pripravovali a veríme, že sa po ňom budeme tešiť z ďalšieho úspechu," praje si nielen nitrianska, ale aj reprezentačná opora Stanislav Petrík. Hostia z Kladna hlásia pred zápasom straty niekoľkých opôr, domáci naopak nastúpia v plnej sile. "K dispozícii bude nášmu trénerovi už aj Michal Hrivnák, ktorý doteraz hosťoval v Martine a môžem prezradiť, že nastúpi aj Michal Chovan, ktorý rozviazal kontrakt v zahraničí, kde pôsobil. Obaja hráči sa pričinili o náš majstrovský titul, takže by radi prispeli aj k víťazstvu v Superpohári," prezradil hrajúci manažér Rytierov.

Náš majster berie konfrontáciu s českým majstrom naozaj zodpovedne. Cez víkend  zvládol ťažké dvojkolo so ziskom piatich bodov, utorňajší tréning preto tréner Ďuris oželel. "Potrebovali sme si doliečiť nejaké drobné zranenia, tak sme dostali voľno. Verím, že nám tento oddych padne vhod a ušetrené sily budeme môcť naplno vložiť do zápasu s Kladnom," verí Petrík, na ktorého výkon sa budú chcieť jeho spoluhráči opäť spoľahnúť. V prípade víťazstva by Petrík dosiahol ďalší skvelý míľnik vo svojej kariére, po hetriku na svetovom šampionáte a domácich tituloch, kde hetrik dosiahol už dávnejšie, by si chcel trojnásobné víťazstvo dopriať aj v Superpohári. Alpiq je mužstvom, ktorého Nitra dobre pozná, podrobnejšie sa mu bude venovať až na piatkovom tréningu. "Ako som povedal, v utorok sme dostali voľno, zregenerovali sme a oddýchli si. Taktiku na zápas a silné sránky súpera budeme preberať deň pred zápasom na piatkovom tréningu," zvestoval nám Petrík, ktorý si silu Kladna plne uvedomuje: "Je to špičkové mužstvo, ktorého silu rešpektujeme. Aj keď príde bez niekoľkých opôr, bude nesmierne ťažké poraziť ho." 

Každý hokejbalový fanúšik by si mal špičkový zápas prísť do Nitry pozrieť osobne. Tí, ktorí to majú ďaleko však nemusia zúfať. Domáci klub totiž pripravil zo zápasu online stream. "Fanúšikovia si budú môcť tento zápas pozrieť na kanáli YouTube, náš spolupracovník Janko Csillag už bol v hale vyskúšať všetky potrebné úkony. Všetko fungovalo ako malo, verím, že si budú môcť diváci zápas užiť bez problémov aj takýmto spôsobom," uzavrel Stanislav Petrík.