Pilsen Challenge si zahrá aj množstvo Slovákov

Medzinárodný turnaj v Plzni Pilsen Challenge bude mať aj tento rok slovenské obsadenie vďaka extraligistovi z Ružinova. Zaujímavé posily však hlási aj kanadský West Coast Express. Turnaj štartuje už v piatok 12. februára.


Každoročný turnaj v Plzni, ktorý nesie názov Pilsen Challenge, bude mať aj tentokrát slovenskú účasť. Vlani sa na ňom predstavila Skalica, ktorá podľahla až vo finále domácej Plzni, predtým si atmosféru tohto zápolenia vyskúšali Ružinovčania. Výber Leadersu Ružinov sa na turnaji predstaví opäť aj tentokrát. Do Plzne pocestuje kompletný káder, ktorý bude doplnený o posily z Čiech. "Nastúpia za nás Blaško a Střecha, turnaj odchytá ďalší legionár Humlíček," informuje František Polák, ktorý sa na turnaji predstaví ako hrajúci tréner. Polák zároveň prezradil, že títo hráči by mohli posilniť tím aj do jarnej časti extraligy.

Po roku sa na turnaji predstaví aj kanadský výber West Coast Express, za ktorý vlani nastúpil slovenský brankár Jaroslav Brečka. Kanaďania tentokrát hlásia až tri posily so slovenským pasom. Dres West Coastu totiž oblečie kvarteto Svidníčanov Štefan, Džupina, Findura a Kostyšák. "Máme tu niekoľko hráčov z juniorského výberu Kanady, ale aj niekoľko nováčikov. Chris Ceraldi je trojnásobný juniorský reprezentant, Justus Rodonets hral na dvoch juniorských majstrovstvách sveta. Tím doplnia niektorí hráči z našej Premier Division v Britskej Kolumbii a tiež niekoľko Slovákov, ktorí zaskočia za hráčov, ktorí bohužiaľ nemohli priletieť s nami," prezrádza manažér tímu Gary Slavin.

Pilsen Challenge 2016 12. - 14. februára 2016

Účastníci: HBC Plzeň (CZE), Leaders Ružinov Bratislava (SVK), Oberwil Rebells (SUI), TJ Kovo Praha (CZE), West Coast Express (CAN)

Hrací systém: každý s každým jeden zápas, v nedeľu zápasy o prvé a tretie miesto
Hracia doba: 3x 15 minút čistého času

Rozpis zápasov:

Piatok 12.2. 2016

11:00 HBC Plzeň - TJ Kovo Praha
13:15 Oberwil Rebells - West Coast Express
15:30 Leaders Ružinov Bratislava - TJ Kovo Praha
18:00 HBC Plzeň - Oberwil Rebells
20:15 Leaders Ružinov Bratislava - West Coast Express

Sobota 13.2. 2016

10:00 TJ Kovo Praha - Oberwil Rebells
12:15 HBC Plzeň - Leaders Ružinov Bratislava
14:30 West Coast Express - TJ Kovo Praha
16:45 Oberwil Rebells Leaders - Ružinov Bratislava
19:00 HBC Plzeň - West Coast Express

Neděle 14. února 2016

11:00 O tretie miesto
13:30 Finále