ISBHF rokovala v Sheffielde (FOTO)

V Anglicku zasadala medzinárodná hokejbalová federácia, ktorá do dvojich štruktúr schválila nových členov a odprezentovala kalendár akcií na tento rok.


27. februára 2016 sa konala v štvrtom najväčšom meste Veľkej Británie v Sheffielde ISBHF Výročná hokejbalová konferencia. Na návrh viceprezidenta SHBÚ Romana Töröka, zástupcom za Slovensko na tejto AGM ISBHF konferencii bol brankár Slovenskej hokejbalovej reprezentácie, ktorá obhájila zlaté medaily na ISBHF Majstrovstvách sveta v hokejbale v júni v roku 2015 vo Švajčiarskom Zugu. Stanislav Petrík bol ocenený cenou Najlepší hokejbalový hráč sveta za rok 2015. Cenu Roberta Mullera Memoriál Award získal Patrick O´Keffe z Kanady, ktorý prišiel o účasť na Majstrovstvách sveta v Zugu 2015 dva dni pred odletom, keď mu diagnostikovali srdečnú vadu a musel skončiť s hokejbalom.

Na ISBHF AGM konferencii bol zvolený na ďalšie dva roka staronový prezident ISBHF George Gortsos a rovnako bol opakovane zvolený do ISBHF BOD zástupca zo Slovenska viceprezident SHBÚ Roman Török na post senior viceprezidenta ISBHF, ktorý je v súčasnosti aj riaditeľom sekretariátu ISBHF. Na senior viceprezidenta ISBHF bol zvolený aj nový zástupca z ČMSHB Roman Novák, ktorý bude vykonávať aj funkciu Finančného riaditeľa ISBHF. Na post viceprezidentov ISBHF boli ďalej zvolený Tony Iannitto z Kanady, Ricky Laperriere z USA, Gabi Missakian z Arménska a Colin Genoe z Južnej Kórei, pričom poslední dvaja budú mať na starosti rozvoj Ázijského regiónu, do ktorého v budúcnosti vkladá ISBHF veľké očakávania. Post posledného člena ISBHF BOD prináleží zástupcovi zo Švajčiarska, ktorý bude donominovaný v najbližšom čase od SSHA, vzhľadom nato, že dlhoročný člen ISBHF BOD Christoph Curchod sa počas rokovania na ISBHF AGM v Sheffielde rozlúčil so svojou činnosťou v ISBHF na pozícii Technického riaditeľa ISBHF, začo mu všetci účastníci ISBHF AGM vyjadrili veľkú vďaku. Túto funkciu budú zastávať do definitívneho rozhodnutia o novom Technickom riaditeľovi ISBHF doterajší členovia tejto komisie Roman TöröK z SHBÚ a Tomáš Brezina z ČMSHB. Na konci rokovania bol odsúhlasený zástupca z ČMSHB Tomáš Brezina do Komisie pre prístupové rokovania s medzinárodnou organizáciou Sport Accord zastrešujúcou neolympijské športy .

Na ISBHF AGM konferencii boli odsúhlasené aj termíny ISBHF podujatí, ktoré sa uskutočnia v roku 2015 a to:

• Majstrovstvá sveta veteránov Masters – Banff, Kanada, Skalisté hory – 1. - 5.6.2016 (zúčastní sa ho 11 tímov zo 6 krajín v mužskej kategórii /CAN, USA, CZE, SVK, India, Taliansko/ a 6 tímov z troch krajín v ženskej kategórii /CAN, USA, SVK/ )
• Carribean Cup, Karibský pohár – Kajmanské ostrovy – 15. - 18.6.2016
• MS juniorov U20, U18, U16 – Sheffield, Veľká Británia – 6. - 12.7.2016 (Vo všetkých troch kategóriách /U16,U18 a U20/ budú štartovať tímy zo 6 krajín – CZE, SVK, SUI, CAN, USA a GBR) • Svetový pohár klubov – Heillbron, Nemecko – 3. - 7.8.2016 (Na podujatí by mali štartovať tímy z nasledujúcich krajín GER, AUT, GBR, CZE, SVK, FIN, SUI, CAN, USA)
• Majstrovstvá Ázie – Hong Kong, 11. - 13.11.2016

Výbornou správou pre účastníkov ISBHF AGM konferencie bola aj správa od prezidenta ISBHF Georga Gortsosa, ktorému sa podarilo ešte pred ISBHF AGM konferenciou vyrokovať s organizátormi Juniorských Majstrovstiev sveta v hokejbale v Sheffielde od 6 do 12 júla 2016, že sa nakoniec toto podujatie bude konať v hlavnej aréne tzv. Rink 1, kde hráva svoje zápasy domáci hokejový tím Steeldogs a ktorá má kapacitu 1500 divákov - viď fotky. Celý turnaj sa bude hrať počas 7 dní v jednej hale na leštenom betóne. Veľmi dobrou správou pre väčšinu tímov, ktorí sa zúčastnia tohto podujatia je aj infomácia, že hotel, v ktorom budú bývať - IBIS Sheffield aréna, sa nachádza priamo v areáli tejto arény.