Nepekný záver po zápase Ružinova so Skalicou, DK má plné ruky práce

Disciplinárna komisia vyniesla prvé tresty v sezóne tresty v piatich prípadoch, štyri z nich sa udiali v extralige mládeže. Zápas extraligy seniorov Ružinov - Skalica však bude DK riešiť aj v ďalších dňoch.


Zápas siedmeho kola extraligymedzi Leadersom Ružinov a Hokejmarketom Skalica mal veľmi horúcu dohru. Už počas zápasu dostal hosťujúci Ľuboš Krajsa dva desaťminútové tresty za protesty a zároveň aj trest v hre, následne sa musel odobrať do kabíny. Podľa hlavného arbitra stretnutia Mateja Pleška však vo svojich urážkach a vyhrážkach neprestával ani potom, preto bol pomocou hráčov a tímu hostí vyvedený mimo halu. Po zápase však podľa rozhodcov i niektorých svedkov prišiel hráč Skalice za arbitrom Pleškom a udrel ho otvorenou dlaňou do tváre. DK tak bude mať prácu nielen pri posudzovaní trestu v hre pre spomenutého hráča, ale aj jeho následnej inzultácii rozhodcu. 

DK zároveň začala disciplinárne riešenie voči klubu Leaders Ružinov, pre nedostatočnú usporiadateľskú službu. Klub má možnosť vyjadriť sa k uzneseniu a podozreniu z priestupku písomne elektronicky do 16. 10. 2016 do 16:00 hod. na e-mail predsedu DK SHbÚ.

DK v týždni riešila aj štyri prípady priestupkov v mládežníckych extraligách. Prvými sú priestupky hráčov Samuela Hrivnáka zo zápasu Extraligy U14 medzi Medokýšom Martin a ŠK 91 Rebels Topoľčany. Hráč Martina v ňom obdržal trest v hre za hrubé urážky rozhodcu. Druhým hráčom, ktorý sa dopustil navlas rovnakého priestupku je Lukáš Pajer z musžtva MŠK Spišská Belá, ktorý obdržal TH v zápase Extraligy U14 Sršne Košice vs. HBK MŠK Spišká Belá. DK vyniesla pre oboch hráčov rovnaký trest:
Finančná pokuta vo výške 10,00- eur
Zastavenie činnosti na 3 zápasy

Ďalším potrestaným hráčom je Adam Nociar zo Zvolena, ktorý počas zápasu extraligy U19 ŠK Bukovina Zvolen vs. PROTEF DT Považ. Bystrica hrubo urážal rozhodvoc, za čo dostal trest v hre. DK ho potrestala:
Finančnou pokutou vo výške 15,00- eur
Zastavením činnosti na 3 zápasy

Posledný prípad sa stal v zápase extraligy U19 MŠK Spišká Belá vs HBK Adler Trebišov. Hráč domácich Dominik Miklas pribehol do prebiehajúcej šarvátky dvoch hráčov a podľa vyjadrení rozhodcov zozadu uchopil súpera za hlavu a stiahol ho týmto k zemi, kde do ležiaceho hráča niekoľkokrát udrel päsťou a to do krajnej časti brucha. DK ho potrestala: 
Finančnou pokutou vo výške 25,00- eur
Zastavením činnosti na 5 zápasov

DK tak má plné ruky práce, na stole jej leží ešte ďalších päť prípadov priestupkov z extraligy mládeže.