Bílý verí vo výhodu domáceho ihriska, Tomka berie zápas ako veľkú výzvu

Pred súbojom českého a slovenského majstra, ktorí v sobotu v Pardubiciach zohrajú súboj o Československý Superpohár, sme položili tri rovnaké otázky samotným aktérom stretnutia. Odpovedali Lukáš Tomka a Jan Bílý.


1. Ako vnímate samotný zápas? Máte dostatok motivácie uspieť?

2. Čo viete o vašom súperovi?

3. Stretnú sa majstri krajím svetovej špičky, očakávaš výborný hokejbal, alebo sa bude viac taktizovať?

JAN BÍLÝ, HBC Autosklo - H.A.K. Pardubice

1. "Zápas vnímame ako odmenu za to, čo sme v hokejbale odviedli. Vlani sme všetci do jedného získali premiérový titul v extralige, takže máme šancu hrať Superpohár, ktorý z tohto kádra taktiež nikto neokúsil. O motiváciu máme postarané, tento zápas berieme vážne a chceme ho vyhrať."

2. "O súperovi viem iba to, že za neho hrá niekoľko hráčov z Třinca v čele s Lukášom Heczkom. Videl som časť záznamu z ich zápasu, ktorý vyhrali 7:0. Každopádne náš tréner si zistil dosť informácií, takže by sme mali byť na zápas pripravení kvalitne."

3. "Ťažko povedať, nám "hurá" hokejbal veľmi nesvedčí, máme svoj systém, ktorého sa chceme držať. Ale aj tak si myslím, že sa diváci môžu tešiť na zápas najvyššej kvality. Verím, že jednou z našich výhod bude domáce prostredie, ktoré nám pomôže uspieť."

LUKÁŠ TOMKA, Imperial Vitamins Martin

1. "Zápas berieme ako spestrenie sezóny a odmenu za tú minulú. Samozrejme je to pre nás zároveň aj výzva dosiahnuť zasa nejaký úspech."

2. "O súperovi neviem konkrétne nič, akurát to, že su aktuálnymi majstrami Českej republiky. To je rozhodne jasnou zárukou toho, že to je určite kvalitný súper."

3. "Myslím si, že zo začiatku to bude opatrný zápas, pokiaľ sa oba tímy spoznajú. Nejaká taktika musí byť, lebo sa hrá na jedno víťazsvo a nie je tu priestor na opravu. Duel určite kvalitu bude mať, aspoň za náš tím môžem povedať, sa o to budeme snažiť."