Ďakujeme Devínska! (FOTO)

Džavot detí, slzy šťastia, nádherné zážitky, skvelé športové výkony. Nielen to ponúkol Mamut Cup U8, U10 a U12 v Devínskej Novej Vsi.


Už po tretíkrát sa v bratislavskej mestskej časti uskutočnil tradičný turnaj juniorov. Organizátori posunuli latku už po prvý raz veľmi vysoko a len ťažko sa dalo veriť tomu, že ju môžu posunúť ešte vyššie. Ale tohtoročný Mamut ukázal, že to ide. 

Riaditeľ turnaja Marek Kralovič sa spolu s organizátorkou Kamilou Kralovičovou postaral naozaj o všetko. Deti mali zabezpečený pitný režim v podobne džúsov, malinoviek i minerálnej vody, no nielen to. Do sýta sa mohli najesť aj sladkých dobrôt, od keksíkov po lízanky, pripravené boli debníčky s ovocím, rodičom sa rozdávali žemle, čipsy, sušienky. Jednoducho nikomu nič nemohlo chýbať.

Počas troch dní nemohli návštevníci športového areálu na Vápencovej ulici myslieť ani na nudu. Nebolo kedy. Vždy bol na pódiu niekto, kto sa staral o dobrú náladu. Raz duo Paci-Pac, zacvičiť si mohli všetci s workoutistami, extraligoví hráči na čele s majstrami sveta sa stretli v exhbícii. Stále hrala dobrá hudba, kultúrny program mal aj svojho headlinera. Robo Opatovský zaspieval známe hity, skupina Kam z Konopí ponúkla svoj repertoár na záver sobotňajšieho dňa.

Veľký úspech mala tombola, ktorej výťažok putoval na účet nadácie Deti s rakovinou. Najšťastnejší bol víťaz, ktorý dostal SUV značky BMW na víkend, rozdali sa aj víkendové pobyty pre celú rodinu, či poukaz na jazdu v pretekárskom aute.

Skvelé boli aj výkony detí, ktoré si užili každú jednu minútu slávy na pódiu. Ceny boli totiž rovnako skvelé ako celý turnaj. Za všetko hovorí reakcia jedného z mladých hokejbalistov, ktorý sa pri dekorovaní rozplakal. Deti dostali kolobežky, skateboardy, hokejky a mnoho ďalších skvelých cien. Najužitočnejší hráč v kategórii U12 sa môže tešiť na víkend v Maďarsku, pretože k hokejke a diplomu dostal poukaz na preteky Formule 1 na Hungaroringu. 

Čo dodať na záver? Šnáď si môžeme len zaželať, aby takýchto turnajov bolo na Slovensku čo najviac. Detská radosť, aká zavládla pri rozdávaní plyšákov pri rozlúčke, je totiž na nezaplatenie.