Dejneka oslavuje český titul a teší sa na oddych

Slovenský hokejbalový reprezentant Radovan Dejneka prežil skvelú sezónu. V tíme Kert Park Praha podával dobré výkony a vo finále play off sa ako prvý Slovák tešil zo zisku titulu v českej extralige.


Pražania obhájili titul z vlaňajšej sezóny, finále s Pardubicami však bolo veľmi napínavé a rozhodol ho až piaty zápas. "Finalé bolo náročné, súper hral vynikajuci hokejbal. Tvrdý, dôrazný, takže stálo to veľa síl. Som úplne mŕtvy. Sezóna bola nekonečná, ale oplatilo sa," povedal pre náš web slovenský reprezentant. 

Kert patril medzi favoritov už pred sezónou, Pardubiciam pomohol návrat Jana Bílého, ktorý sa v základnej časti viac venoval florbalu. Úlohu favorita však napokon Kert potvrdil. "Rozhodlo to, že sme mali tri vyrovnané lajny a Pardubice jednu a pol. Nedeľňajší zápas v Pardubiciach bol zlomový. Podali sme najlepší výkon v sezóne, súperovi sme nedali žiadnu šancu," dodal Dejneka, ktorý sa teraz teší najmä na oddych: "Sezóna bola veľmi dlhá a náročná, trénovali sme trikrát do týždňa a ja som dochádzal na každý trening 70 km, takže to bolo veľká obeta pre úspech. Stála však za to. V Kerte som si našiel mnoho kamarátov, sú to super ľudia a mužstvo, ktoré je najsilnejšie v ČR. Som šťastný, že som sem prišiel a zapadol, bola to správna voľba. Neľutujem nič, od trénerov som dostával veľa priestoru, takže som spokojný."

To čo sa Dejnekovi nepodarilo vlani v Kežmarku, dokázal v "stovežatej". Titul českého majstra získal vôbec ako prvý Slovák. "Konečne viem, aké je to vyhrať titul aj na klubovej úrovni. Pocity sú úžasné, oslavy boli veľké," dodal. Pražania sa opäť predstavia v Česko-Slovenskom Superpohári, tentokrát na domácom ihrisku. V novembri minulého roka podľahli v Skalici po samostaných nájazdoch, ich súperom tentokrát bude Kometa Vrútky.