Dušan Danko si nezahrá päť zápasov

Disciplinárna komisia Slovenskej hokejbalovej únie v zložení predseda JUDr. Jaroslav Straka, člen Mário Krist, člen Stanislav Kovalčík, člen JUDr. Miroslav Pavelka na zasadnutí dňa 14.11.2018 rozhodla o priestupku hráča Dušana Danka.


Podľa prílohy disciplinárneho poriadku „Disciplinárne priestupky a sadzobník trestov“ časť A ods. 6. písm. b)  ukladá trest

  • Finančnej pokuty v sume 50,- Eur (slovom päťdesiat eur), ktorú je povinný zaplatiť na číslo účtu SK48 0900 0000 0001 7243 2838, v.s. 02112018 alebo v hotovosti na sekretariáte SHbÚ.
  • Zastavenie činnosti hráča na 5 zápasov nepodmienečne.

O d ô v o d n e n i e

Disciplinárna komisia SHbÚ na svojom zasadnutí konanom dňa 14.11.2018 rozhodovala o priestupku hráča Dušana Danka č.16 na základe zápisu o stretnutí, hranom dňa 10.11.2018 medzi tímami ŠK 98 Pruské a Leaders Ružinov a na základe písomných vyjadrení rozhodcu Romana Jančíka a zástupcov klubov ŠK 98 Pruské a Leaders Ružinov. Hráč Dušan Danko obdržal v stretnutí trest TH – pokus o fyzické napadnutie rozhodcu po ukončení extraligového zápasu. K napadnutiu neprišlo a rozhodca Roman Jančík sa vyjadril, že bol len slabo zasiahnutý do prilby. Hráč Dušan Danko sa za svoje skratové konanie ospravedlnil.

Disciplinárna komisia usúdila, že trest zastavenia hráčskej činnosti na jeden zápas za udelený TH je nedostatočný a rozhodla tak ako je uvedené vo výrokovej časti tohto rozhodnutia. 

Hokejbalová extraliga je považovaná za jednu z najkvalitnejších líg na svete. Hokejbal je veľmi populárny aj medzi mladými ľuďmi na Slovensku a hráči hrajúci extraligu musia rešpektovať autoritu rozhodcov. Hráč Dušan Danko, ako dlhoročný reprezentant a aktuálny reprezentačný tréner  musí vystupovať ako morálny vzor pre mládež a musí tomu prispôsobiť aj svoje správanie na ihrisku a aj mimo ihriska.

hokejbal.sk informoval JUDr. Jaroslav Straka, v. r., predseda disciplinárnej komisie.