Slovensko vyhralo turnaj v Plzni aj napriek záverečnej prehre s Českom

V záverečnom zápase na turnaji troch krajín nastúpili slovenskí hokejbalisti proti Česku, napriek prehra 1:3 sa stali víťazom turnaja.


Česko - Slovensko 3:1 (2:0, 1:0 0:1) - ZÁPIS
Góly: 
1. Pala (Kudela), 15. Hrabár (Kubeš), 16. Špaček (Štěpáník, Kudela) - 45. Minárik (Válek) 

zostavy:

Česko: Šimara - Hrabár, Filip, Dědič, Chyba, Krejčí, Šlehofer, Benedikt, Markytán – Březina, Bílý, Kubeš, Kruček, Zvonek, Wróbel, Pala, Danko, Roušal, Špaček, Soukup, Štěpáník.
Slovensko: Murček - Minárik, I. Gajdoš, M. Gajdoš, Lukáč, Horváth, Fodrek, Dejneka, Vidlár - Martinusík, Štefan, Rampáček - Piják, Rufati, Válek - Božik, Behúl, Pospíšil - Bilik, Olejník, Lipták.

Marián Gregorík, tréner SR: "Myslím si, že obe mužstvá hrali výborne tak ako aj v sobotu, akurát s iným výsledkom. Dostali sme rýchly gól a potom aj druhý, Česi si potom už výsledok kontrolovali. Som rád, že sme v závere znížili, ale na obrat už bolo neskoro."

Jiří Mašík, tréner ČR: "Pripravili sme sa na súpera dobre, tím sme výborne motivovali, o čom svedčí aj rýchly gól. Chceli sme vyhrať, priznávam to, vyzerali tak aj naše striedania. V závere sme urobili fauly a dostali gól, čo ma mrzí. Som rád, že sme mohli odohrať takéto štyri kvalitné zápasy."

konečná tabuľka turnaja:

  1. Slovensko    4  3  0  0  1  18:11 9  2. Česko        4  2  1  0  1  15:8  8   3. Švajčiarsko  4  0  0  1  3  9:23  1