Polc sa dočkal, o brankársku budúcnosť Slovákov sa nebojí

Patrik Polc si reprezentačnú pozvánku na hokejbalové MS pýtal už roky. Avšak Stanislav Petrík mal miesto isté na dlhú dobu a tak si Polc musel počkať. Aj vďaka intervencii fanúšika na sociálnej sieti však napokon dostal pozvánku a odvďačil sa najlepšie, ako mohol.


Polca poznajú fanúšikovia z turnajov, azda najsilnejšie sa do ich hláv zapísal v sezóne 2015/2016, keď v drese Martina vybojoval titul v extralige. Hráčov Skalice ešte dlho mátali jeho fantastické zákroky vo finálovej sérii. "Hokejbal je po hokeji moja druhá láska. Vždy som ho hral po sezóne. Či už dva roky v Extralige, mestskú ligu vo Zvolene, alebo Országh Cup a Stümpel Cup. So mnou je hokejbal spojený stále, veď som aj získal juniorský titul v Martine v roku 2004. Takže paradoxne mám dva tituly z domácich šampionátov. Som veľmi rád, že mi tréneri zavolali, lebo k tomu došlo kuriózne. Viem, že niekto komentoval na sociálnej sieti predbežnú nomináciu, kde som ja nefiguroval, že prečo tam nie som. Odvtedy to nabralo neuveriteľný spád. Jednoznačne som chcel reprezentovať a som rád, že som bol súčasťou toho, čo sa tu udialo," povedal Polc po finále MS s Fínskom.

zdroj: TASR
Tak ako hráči Slovenska, tak aj Polc vyzdvihol tímovosť, ktorá v Košiciach vládla: "My sme boli tím o srdci, tímspirite a bojovnosti. Každý vedel za každého zaskočiť. Nemali sme tím s hviezdami, naša najväčšia hviezda bol Paťo Svitana, potom sme tu mali veľké mená z hokejbalu ako Rampáček, Martinusík či Salajka, teda čertvých majstrov Slovenska. Ale myslím si, že chalani ukázali presne to, čo bolo treba. Hádzali sa do striel a hrali pre tím. A preto sme zaslúžene zvíťazili a prepísali históriu."

Slovenský brankár odchytal na šampionáte šesť zápasov, najťažší prišiel hneď v úvode play off. "S Talianskom to bolo pre mňa najťažšie. Bol to už zápas o niečo. Nemal som veľa práce, každý brankár má radšej, keď je pod paľbou. Ale oni boli veľmi nebezpeční a keď sa dostali dopredu, tak to vždy ´smrdelo´. Pre mňa to bol po mentálnej stránke ťažký zápas," potvrdil Polc. 

O dva roky sa budú MS konať v Kanade, ale či Polc prijme pozvánku, na to hneď po zisku titulu v Košiciach nevedel odpovedať: "Ešte je to veľmi skoro, ale môj názor je, že o brankársky post sa netreba obávať. Stano Petrík vydláždil nejakú cestu, aj ja som sa po nej snažil ísť. Navyše je tu Maťo Bolibruch, Peťo Buliš a kopa iných chalanov. Obaja ak budú na sebe pracovať, tak o dva roky môžu byť veľkými oporami a môžu získať piaty titul pre Slovensko po sebe."