Straka opäť páli ostrými, majster aj vďaka nemu mieri opäť vysoko

Hokejbalisti Považskej Bystrice sa po zaváhaní na pôde Nitry rýchlo pozviechali a nepríjemný Ružinov zdolali 4:2 aj zásluhou Andreja Straku. 

Dvadsaťštyriročný krídelník zaznamenal v tomto zápase tri body a celkovo ich má na konte 10. Patrí mu post lídra v súťaži produktivity. "Prvé dve tretiny bol zápas vyrovnaný, my sme nepodali výkon, aký vieme. V prvých dvoch tretinách sme využili po jednej presilovke, ale v tretej tretine sme to nakopli. Dali sme dva góly a zlomili sme súpera," povedal Straka.

V predošlom dueli v Nitre majster zakopol keď prehral 3:4, tím sa však rýchlo pozviechal. "Hneď sme sa poučili. Mali sme v Nitre veľmi veľa trestných minút. Povedali sme si, že tak sa nedá hrať a v zápase s Ružinovom sme mali len tri tresty. A to sa oveľa lepšie hrá," dodal Straka.

Protef ťahá opäť elitná formácia, ale šancu dostávajú aj mladíci. Tí tak majú šancu učiť sa od výborných hráčov. "Je to pre nich dobré. Máme skúsenosti, ale nielen my traja, ale aj Lukáš Piják, alebo aj tréner Bujdák, ktorý má za sebou skvelú kariéru a veľa odohratých zápasov. Je výborné, že hráme od začiatku na štyri kompletné útoky, je to úplne iné ako minulý rok," pochvaľoval si kanonier Považanov.

Straka zdôraznil, že liga je tento rok veľmi vyrovnaná a hovorí o tom aj situácia v tabuľke. Štyri mužstvá majú po dve víťazstvá a medzi lídrom a tímom na 7. mieste je len štvorbodový rozdiel. "Väčšina zápasov sa skončí o gól, alebo o dva. Verím, že to tak zostane. Ale mrzí má, že skončili Vrútky a je nás menej. Je to na škodu celej súťaže. Ale s tým nič nenarobíme."