Päťgólový Lhota zničil nádeje nášho majstra

Zápas o Československý Superpohár mal svojho hrdinu. Tomáš Lhota z Kertu Praha strelil päť gólov a po zásluhe dostal cenu pre najlepšieho hráča domáceho tímu.

Lhota sa na duel výborne vyspal, svoj päťgólový koncert navyše spestril troma zásahmi po sebe, na konto si teda pripísal aj čistý hetrik. „Toľko gólov som dal asi po prvý raz. Určite som ich toľko nedal za Kert Park, keď už tak za svoj materský klub z Mladej Boleslavi,“ uviedol po zápase.

 Lhota pri góloch ukázal chladnokrvnosť v zakončení, jeho rany boli presné a bez prípravy. „Je to klišé, ale vďačím za to spoluhráčom. Musím im poďakovať, naozaj mi to čapovali parádne,“ dodal.

O zápase rozhodol výborný nástup Kertu, ktorý v prvej tretine nášmu majstrovi takmer nič nedovolil a tromi gólmi prakticky otupil akúkoľvek snahu hráčov LG. „Čakali sme, že hráči LG sú veľkí a silní a preto sme vedeli, že budú hrať dosť do tela. Preto sme ich chceli rozhýbať, čo nám vyšlo. V prvej tretine sme hrali takmer stále iba u nich, napadali nám góly, to rozhodlo o celom zápase,“ zhodnotil Lhota.

Pražania navyše dokonale využili svoje domáce prostredie, na plastovom teréne sa hýbali oveľa lepšie. „Je to poznať, že sme doma sebavedomejší, využili sme aj plast. Súperovi sa to aj kĺzalo, nebol na to podľa mňa pripravený,“ povedal päťgólový hrdina zápasu.

Jesennú konfrontáciu bez ohľadu na výsledok prijali oba tábory, útočník Prahy uviedol. „Je to super zasa sa konfrontovať s medzinárodným hokejbalom. S LG Bratislava ešte nikto z nás nikdy nehral, ja som v takomto zápase hral po prvý raz. Je tu skvelé spestrenie v prostriedku ligy.“

Pražanom triumf 8:0 určite pomôže do ďalšej časti sezóny. Hoci Kert Park vedie ligu, výkony aj podľa vyjadrení hráčov neboli úplne ideálne. „Určite to nebolo ideálne, z tohto zápasu sa môžeme odraziť najmä hlavou. Určite nás to nakopne do ďalších zápasov,“ uzavrel Tomáš Lhota.