Sebestyén bol napriek prehre spokojný

Nováčik v SHbE U20 sa na zápase v Prahe nestratil.

Tím Slovan LG Petržalka sa v rámci predzápasu o ČS Superpohár predstavil proti rovesníkom z Prahy. Tím HBC Hostivař je majster ČR v kategórii do 20 rokov a v tomto dueli bol favorit. Mladíci pod vedením trénera Františka Sebestyéna st. nesklamali a súperovi podľahli tesne 3:4. "Som spokojný a som na chalanov hrdý. Mali sme tu 12 chalanov v poli a dvoch brankárov. A napriek tomu sme potrápili českého majstra v kategórii do 20 rokov," zhodnotil tréner.  

Jeho zverenci mali blízko k vyrovnaniu, ale záverečnú presilovku nezvládli: "Potešilo ma všetko. Chalani hrali dobre dozadu aj dopredu. Urobili sme nejaké chyby, z ktorých sme dostali góly. Prvý gól bol brankárov, nemôže v šiestej sekunde urobiť to, čo urobil. Ale potom pochytal veľmi veľa striel. My sme mali napokon o dve strely na bránku viac ako súper, takže bolo to celkom fajn," dodal Sebestyén. 

Tréner slovenského výberu bol po zápase spokojný aj s tým, ako hráči zvládli zápas emočne. "Bol aj smútok, ale viac sa tešili, lebo sami sebe dokázali, že ako nováčik v kategórii U20 môžu hrať s majstrom ČR. Myslím si, že sme mali na to, aby sme hrali vyrovnanú partiu. Prehrali sme len preto, lebo nemáme toľko skúseností." 

Sebestyén verí, že jeho zverenci sa týmto výkonom odrazia k lepším výsledkom v domácej súťaži. "Verím, že chalani si zo zápasu zoberú všetko dobré a to zlé budú chcieť napraviť. Ja viem, že ak budeme v plnej zostave, tak zápasy budú vyzerať úplne inak. Duely, ktoré sme v lige nezvládli, sme si prehrali len vlastnou vinou a po našich chybách."