Kert chce doma uspieť, Kuna však rešpektuje silu slovenského majstra

David Kuna zbiera so svojim tímom majstrovské tituly ako na bežiacom páse, teraz ho čaká v pozícii trénera už štvrtý duel o Československý Superpohár. Dvakrát so svojim tímom neuspel, raz sa tešil z trofeje.

Kert vedie tabuľku českej extraligy, paradoxne nazbieral v 9 dueloch 21 bodov, má teda presne na chlp rovnakú bilanciu, ako náš majster. "U nás prišlo k určitej obmene kádra, ktorá bola čiastočne vynútená, ale aj tak sme chceli zapojiť ďalších mladých hráčov, či už odchovancov alebo chlapcov, ktorých sme si vytipovali. Čo sa týka hry, tak pochopiteľne tam výhrady máme a mali sme viac či menej podarené stretnutia, ale na druhú stranu musíme byť spokojní s postavením v tabuľke aj so získanými bodmi," povedal tréner Kertu v rozhovore pre portál hokejbal.cz.

Kuna priznal, že klub sa pripravuje nielen na samotný zápas, ale chce dokonale zvládnuť aj organizáciu podujatia: "Vážime si to veľmi, že sa môžeme tejto udalosti už po štvrtýkrát zúčastniť a druhýkrát u nás doma na Lužinách. Berieme to ako reprezentáciu nielen nášho klubu, ale celého českého hokejbalu. Inak počas tréningov na to teda nemyslím, tam sa zaoberám inými vecami, ale pochopiteľne to s kolegami po tréningu riešime a preberáme veci okolo toho, aby všetko prebehlo aj organizačne čo najlepšie."

Na súpera sú Pražania pripravení, kormidelník Kertu má slovenského majstra zmapovaného: "Myslím si, že základné informácie máme. Otázka je, ako bude vyzerať samotný zápas. Kádre oboch tímov sa čiastočne obmenili a uvidíme, s kým LG Bratislava pricestuje, ale má to jedného spoločného menovateľa. LG tak ako my zatiaľ prehrala iba dvakrát v tohtoročnej sezóne a musíme sa mať na pozore, pretože náš súper má už po deviatich stretnutiach 43 strelených gólov. LG som videl hrať v minuloročnom finále so Skalicou, kde som sledoval dve stretnutia v priamom prenose a teraz aj z týchto materiálov čerpáme. Ale ako hovorím, v tohtoročnej sezóne je trochu iná situácia pre oba tímy." 

Tréner Kuna vníma najväčšie prednosti LG hlavne v útočnej fáze a sile v osobných súbojoch. Verí však, že jeho zverenci uspejú. "Bol by to ďalší veľký úspech nášho klubu, ale nepredbiehajme, k víťazstvu povedie cesta cez absolútny výkon všetkých hráčov a maximálnu koncentráciu po celé stretnutie. Veľmi radi by sme ešte raz aj touto cestou na stretnutie pozvali všetkých fanúšikov českého hokejbalu, budeme radi za akúkoľvek podporu," citoval hokejbal.cz.

FOTO: Michal Pěch