LG cestuje do Prahy s pokorou, tréner Šalka však hlási: Prehrať nechceme

Hokejbalisti slovenského majstra sa v sobotu predstavia v rámci súboja o Československý superpohár. LG Bratislava berie zápas ako odmenu za titul, no hráči sa chcú pobiť o víťazstvo.

Do "stovežatej" cestuje výprava Bratislavčanov v piatok, deň pred zápasom. Aj to svedčí o tom, že zápas berú čo najzodpovednejšie. "Nechceme prehrať, ale ideme s pokorou a nemáme veľké oči. Súpera nepoznám, nikdy sme proti nemu nehrali. Majú reprezentantov, ale to v tomto zápase nebude smerodajné. Sme nastavení dobre, ak prehráme, nič sa nedeje. Ale samozrejme urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali. Uvidíme, čo nám hráči Kertu dovolia," povedal tréner LG Jaroslav Šalka.
 
LG sa na prestížny duel nenaladila najlepšie, v lige doma podľahla Pruskému 4:5. Na sobotného súpera sa mužstvo špeciálne nepripravovalo. "Špeciálne nie. Sme radi že sme vôbec schopní vycestovať lebo máme problémy. Nejdeme v plnej sile, chýbajú nám niektorí hráči z uplynulého finále pre hokejové povinnosti. Ale video zo zápasu Kertu sme si pozreli, aby sme vedeli aspoň orientačne, čo nás čaká. Ja som pozeral uplynulé dva zápasy českého majstra," prezradil Šalka. 

Ako ďalej uviedol tréner, jeho zverenci sa na prestížnu konfrontáciu tešia. "Jasné, že sa tešia, kedy sa dostaneme k takémuto zápasu? My ideme niečo také hrať po 12 rokoch, hoci skúsenosti na medzinárodnom fóre máme. Máme reprezentantov, ale veľa hráčov si takýto zápas zahrá po prvý raz. A dlho nebol ani Svetový pohár klubov, takže je to lákadlo a preto sme sa dohodli, že po zápase zostávame tam. Máme Prahu ako odmenu za play off. To sme sa dohodli už skôr, že nech sa deje čokoľvek, tak si to vychutnáme, aby sme nešli len na otočku."

Herne je slovenský majster pripravený, no skladba kádra narobila realizačnému tímu niekoľko vrások. "Na štyri útoky sa snáď vyskladáme, na tri na sto percent. Aspoň by sme chceli začať na štyri a zápas ukáže, čo bude ďalej. Ak by som mal k dispozícii to mužstvo ktoré som mal mať, bol by som spokojný, ale vypadli mi hráči," vyhlásil Šalka.

Napriek všetkým problémom však bolo zo slov trénera poznať, že LG chce v Prahe uspieť. Hoci Kert vzbudzuje veľký rešpekt. "Iné je hrať doma a iné na pôde súpera. Takmer všetko hrá v prospech Kertu. Ale zopakujem, že urobíme všetko pre to, aby sme uspeli. Až samotný zápas ukáže, ako ďaleko, alebo blízko sme k nášmu plánu."