Vráti sa extraliga do Kežmarku?

Pre body sa tam nikdy nechodilo ľahko. Sila klubu a hrdosť boli prekážkou pre mnohých súperov. Koniec na extraligovej mape preto mnohých prekvapil a povedzme si na rovinu, že to bola obrovská škoda. Teraz však opäť svitá na lepšie časy. 

Hovoríme o Kežmarku, kde momentálne vyrástlo nové ihrisko. Resp. mesto dalo dokopy to, ktoré hokejbalový fanúšik veľmi dobre pozná. Minulý piatok odovzdali do užívanie zrekonštruované a opravené ihrisko na ZŠ Dr. D. Fischera. Projekt sa podaril sfinalizovať aj vďaka titulu Kežmarok - Európske mesto športu 2022. Deti si hneď po na otvorení zahrali na čerstvom vyčistenom a natretom ihrisku aj hokejbal. "Verím, že sa obnoví hokejbal na tomto ihrisku, a že bude sprístupnené celé ihrisko aj verejnosti, ktorá bude mať chuť si zašportovať," povedal Milan Glevaňák, dlhoročná opora v bránke Kežmarčanov. 

S novým ihriskom sa logicky natíska otázka, či sa do mesta pod Tatry opäť vráti extraligový hokejbal. "Určite začneme s mládežou na jar ak sa podarí nejaký nábor, alebo moje deti z kempu budu chcieť prejsť na hokejbal. Radi by sme sa uchádzali o organizáciu nejakého Mamut cupu, alebo aj o mládežnícku extraligu. Uvidíme, aké vedenie tu bude po voľbách a potom  budeme riešiť," dodal Glevaňák. 

Obnovenie mužskej extraligy je zatiaľ v nedohľadne. "Poviem na rovinu, že ak to nedám dokopy ja, tak to nedá nikto. Ale toto ihrisko otvára nové možnosti a tak silný a úspešný šport v Kežmarku ako hokejbal, ešte asi nebol. Do budúcna máme smelé plány minimálne vrátiť sa na hokejbalovú mapu s detičkami a mládežou, máme smelé plány aj s nejakými turnajmi a keď sa podarí, urobíme aj maximum pre to, aby sa vrátila aj seniorská extraliga do Kežmarku," uzavrel Glevaňák.