Rozdiel v nasadení i v presilovkách

Slovenskí hokejbalisti prehrali na MS prvý zápas, nad ich sily boli Česi.

V tomto zápase išlo o prvenstvo v skupine. Česi v ňom dali gól v presilovke i oslabení, Slovákom sa naopak v početnej výhode nedarilo. „Prehrali sme, takže spokojný nie som. Súper bol lepší a lepšie využil štandardné situácie. Dal nám gól v presilovke, v oslabení a do prázdnej bránky. A veľmi obetavo ubránil naše presilovky. Mali viac šťastia, ale boli aj lepší. Treba im pogratulovať. Ale ešte nie je koniec,“ povedal tréner Mojmír Hojer.

Slováci mali na regeneráciu málo času po náročnom zápase s Talianskom, na oddych mali len 14 hodín. „Bolo to dôležité, ale dôležitejšie pre nás bolo to, že sa nám zranil Matúš Korbáš a možno s ním nebudeme môcť počítať do konca šampionátu. Rozbili sa nám tým presilovky a sme to museli látať. Presiloviek a oslaboviek bolo veľa to nám nabúralo pravidelný cyklus striedaní,“ dodal Hojer.

Slovenskí reprezentanti nepremenili ani dvojnásobnú početnú výhodu a nepísané pravidlo hovorí, že kto takú výhodu nezužitkuje, nezaslúži si vyhrať. „To sú také novinárske štatistiky, neprikladám im význam. My sme nevyužili 5 na 3 preto, lebo sme mali už reťaz nevyužitých presiloviek a boli sme v kŕči. A hráč už ani nevníma, či je 5 na 3, alebo 5 na 4. Hľadali sme špeciálnu nahrávku a buď´ nebola presná, alebo ju súper zachytil. Neboli sme trpezliví s nedarilo sa nám urobiť nič navyše,“ povedal Hojer.

Vo štvrťfinále nastúpia Slováci proti Grécku, tréner k súperovi povedal:  „Je to podobný súper ako Taliani, či Kanada. Bývajú trochu nedisciplinovanejší a ich zápasy sú založené na presilovkách a oslabeniach. Vedia dostať viac gólov, nechcem znehodnocovať ich obranu a brankára, ale nie je to tím, ktorý vyhráva 2:1 a prehráva 1:2. Takže z tohto pohľadu to môže byť dobré. Ale nám sa kopia zranenia a neviem, či budeme mať toľko zdravých hráčov, že budeme na tri útoky,“ uzavrel Hojer.