Ženy majú pred sebou ešte tri kempy, trénujú najmä zakončenie

Spolu s mužmi sa na MS do Kanady pripravujú zodpovedne aj ženy.

Naposledy sa hokejbalistky stretli na sústredení v Žiline minulý týždeň. „Dali sme šancu mladším, teraz sa opäť stretneme 22. mája,“ povedal tréner Marián Hambálek.  

Slovenský kormidelník tiež prezradil, že nominácia do Kanady je takmer hotová, no je ešte úplná. „Zužujeme nomináciu a máme aj problémy. Máme zranené hráčky, niektoré majú problémy s tým, že nie sú kompletne zaočkované a do Kanady môžu ísť len tie, ktoré sú. Takéto sú pravidlá, nezmeníme to. Máme na programe ešte tri sústredenia počítame už len s 28 členným kádrom. Vyradíme ešte štyri dievčatá.“

Kostra tímu by mala byť podobná, ako na predchádzajúcich MS v Košiciach. „Tento tím, ktorý pôjde na  MS, sa buduje štyri roky. Je to postavené na tej generácii s ktorou sme začali, tím je doplnený o skúsené hráčky,“ dodal Hambálek.

Trénera nám prezradil aj to, kde má ešte jeho tím slabiny: „Tá najväčšia je už dlhodobo zakončenie, takže robíme všetko pre to, aby sme sa zlepšili. Najväčší progres urobila obrana, dievčatá dospeli a vsadili sme na rýchlostné typy. S tým sme spokojní. Vpredu je viacero nových mladých hráčok, ktoré sa prejavujú aj v zakončení. Zmenili sme systém prípravy, na každom sústredení hráme zápasy proti 17 a 18 ročným chalanom a tie nám ukazujú najmä nedostatky. Chcem sa týmto poďakovať hokejbalistom Medokýšu Martin, že zápasy s nimi sú férové.“

Hambálek tiež prezradil aj jednu pikošku, slovenské reprezentantky totiž pôjdu do Kanady o 4 dni skôr ako muži. „Pôvodne sme mali ísť všetci 15. júna, ale po zmene termínu bol problém prehodiť letenky tak jedna časť výpravy ide skôr. Dievčatá si na vlastné náklady uhradia prvé 4 dni, je to ich rozhodnutie. Chceme sa lepšie aklimatizovať a budeme mať aj čas pozrieť si mesto,“ uzavrel tréner.