Ružinovská nostalgia je minulosťou, do ligy s novou obranou

Najúspešnejší slovenský tím v počte získaných titulov bude hrať v novej sezóne na Turbínovej ulici, v kádri nastalo množstvo zmien.

Zmeny v kádri Bratislavčanov sú početné, ale klubu zahral do karát fakt, že sa petržalský Jokerit neprihlásil do ligy. "Odišli starí harcovníci Ferko Polák, Jakub Cvik, či Mišo Šimora. Okrem nich aj Dušan Vaňo a Lukáš Horváth prestúpil do Kertu Praha. Áno, pomohol nám Jokerit, poviem úprimne, že si bez toho asi ani neviem predstaviť, že by sme išli ďalej... Je to veľká zhoda náhod, že to takto vyšlo," povedal tréner Mojmír Hojer.

Polovica augusta bol termín, kedy začali s prípravou aj ostatné kluby, v Leaderse tomu tak bolo tiež. "Príprava bola dobrá. Dva týždne sme mali bežecké, od 4. septembra sme hrali na ihrisku. Ale v príhovore som chalanom hovoril, že začiatok sme mali dobrý aj minulý rok. Štart so sezóny je veľmi dôležitý, to rozhodne, ale musíme vydržať koniec októbra a november. Ak budú mať hráči aj vtedy takú chuť, tak to bude dobré," dodal Hojer.

Ďalšou zmenou a to podstatnou, je názov klubu. Od sezóny 2020/2021 bude bývalý Ružinov vystupovať pod názvom Leaders Bratislava. "Názov Ružinov bol dlhodobo len z nostalgie, lebo pomoc z mestskej časti nebola žiadna. Stúpajúce nájomné v Areáli netradičných športov bol klinec do rakvy. Pri dnešných pomeroch, keď časť na chod klubu dajú chlapci vo forme členského, časť z ide z dvoch percent daní a časť dá sponzor, samosprávny kraj, alebo mestská časť, to sa dá. Ale keď žiadate mestskú časť ktorú reprezentujete o peniaze formou projektu a nikdy neuspejete, tak sa to jednoducho nedá. Tréning nás v ružinovskej hale stál do 40 eur a zápas 60. Ak si to zrátate za mesiac, tak to bolo veľa. Kedysi to bolo o polovicu lacnejšie. Nás tam brali ako partičku, hoci my sme to cítili inak. Hrávať budeme tak ako na konci uplynulej sezóny na ihrisku na Turbínovej a pevne veríme, že veľkorysosť majiteľa bude pokračovať," vysvetlil tréner Leadersu.

Ambície klubu zostali nezmenené, cieľom je play off. "Máme päť nových hráčov z Jokeritu a dvoch z LG. Uvidíme, ako sa prejavia. Ambície máme dostať sa do play off z čo najlepšej pozície. Neviem, ako si mužstvo sadne, musíme byť spočiatku trpezliví a hľadať aj správne zloženia útokov. Snáď to nájdeme čo najskôr. Najmä naša obrana omladla, tú postavíme prakticky nanovo. A to je na niečo dobré a na niečo nie."

V prvom kole sa Leaders predstaví doma, no privíta svojho večného rivala a finalistu z uplynulej sezóny LG Bratislava. "Mohlo byť horšie aj lepšie. Čo sa týka LG, už to nie je to čo to bývalo. Hráči nezažili dobu, keď o titul hrali len tieto dva tímy. Nemali sme priestor na prípravné zápasy, v tomto smere to pre nás nie je ideálny súper," uzavrel Hojer.