Bude sa hrať Česko-Slovenský Superpohár?

Hokejbalisti Považskej Bystrice získali majstrovský titul a v októbri by si mali zmerať sily s víťazom českej extraligy. Tú v šak v marci pre pandémiu koronavírusu predčasne ukončili bez vyhlásenia majstra.

Tradičná konfrontácia českého a slovenského majstra je preto ohrozená. Nie je však vylúčené, že sa odohrá. "Chceli by  sme, aby  sa Superpohár odohral. Kontaktoval som už predsedu Českomoravského zväzu hokejbalu Martina Komárka, aby  zistil, aké sú možnosti, a ktoré mužstvo by  malo právo odohrať zápas proti násmu majstrovi. Dostal som prísľub, že nás budú informovať po zasadnutí tamojších orgánov zväzu. Či sa Superpohár odohrá však v tejto chvíli nevieme zaručiť," uviedol pre náš web generálny sekretár SHbÚ Július Száraz.

Pripomeňme, že súboje oboch hokejbalových veľmocí sa hrajú každý rok v októbri pri príležitosti vzniku spoločného štátu Československa. Tradícia odštartovala v roku 2012 vo Vlašimi, odvtedy sa odohralo osem duelov. Päťkrát bol úspešný majster Slovenska, tri trofeje získali Česi.