ZVolenčania na prahu historického úspechu, chcú titul

Hokejbalisti Zvolena sú v extralige U19 po 17. kole prekvapivým lídrom tabuľky. Majú síce dva zápasy k dobru, no aj tak si Zvolenčania trúfajú v tejto sezóne na historický úspech.

Veľmi dôležitý duel odohrali v nedeľu na domácej pôde proti Spišskej Belej. Bol to priamy súboj o čelo tabuľky, Zvolen zvíťazil 4:2. "Myslím, že rozhodlo odhodlanie. Vieme, že ak chceme postúpiť do play off priamo z prvého, alebo druhého miesta, musíme do konca základnej časti už iba vyhrávať a tak tomu podriaďujeme mentalnu a fyzickú prípravu pred zápasmi," povedal pre náš web obranca Michal Ďuriš.

Zvolen má 24 bodov, rovnako ako druhé Košice a tretia Spišská Belá. Všetko je teda otvorené, Belančania majú k dobru jeden zápas, Košice dva. "Ak mám pravdu povedať, tento rok sme išli do toho s tým, že cieľ po základnej časti bude umiestnenie do tretieho miesta, čo sa nám zatiaľ celkom darí," dodal Ďuriš.

Zvolenský útočník vidí silu tímu okrem odhodlania aj v tomto: "Myslím, že je to súhra a partia, jadro tímu spolu hrá už veľmi dlhú dobu, takže vieme, čo môžeme jeden od druhého čakať. Teda vieme, ako sa podporiť a namotivovať k maximálnemu výkonu."

Istotu semifinále majú prvé dva tímy po základnej časti, zvyšené sa pobijú vo vyraďovačke. Pri vyrovnanosti ligy si však Zvolenčania trúfajú na najvyššie méty.  "Nálada v kabíne je dobrá a všetci robíme všetko pre to, aby z toho bol tento rok titul," uzavrel Ďuriš.