Reprezentáciu čaká prvý zraz od MS

V Žiline sa 8. decembra stretne slovenská hokejbalová reprezentácia. Majstri sveta sa stretnú po prvý raz od svojho júnového titulu.

"Bude to také aj pripominacie sústredenie, ale aj priestor vidieť nováčikov," povedal jeden z trénerov Mojmír Hojer. Hojer spolu s kolegom Mariánom Gregoríkom pozorne sleduje hráčov v lige, obaja totiž pôsobia aj na klubovej úrovni. "Prvá polovica tejto sezóny je veľmi zaujímavá a napínavá. Bodové rozdiely sú minimálne. Niektoré umiestnenia su prekvapivé. Aj v pozitivnom, aj v negatívnom význame. Ešte sa hrajú štyri dôležité kolá. Prirovnal by som to k anglickej Premiere League počas Vianoc (úsmev).  Určite sa mnohí chcú cez zimu poriadne pripraviť, avšak podľa mňa november významne rozhodne o pozíciách do play off," myslí si Hojer. 

Pre trénerov je príprava veľmi dôležitá, hoci MS sa uskutočnia až v roku 2021. "Z hľadiska reprezentácie je to typická sezóna po MS. Pár hráčov skončilo, niektorí hrajú občas, niektorí sa vrátia až na play off. Pozitívne je však to, že sa objavujú buď nové tváre, alebo tie známejsie zvýšili kvalitu a stávajú sa lídrami. A hoci je rok po MS relatívne hluché obdobie, tak ich chceme vidieť v akcii. Preto plánujeme v Žiline urobiť jednodňové sústredenie s tréningovou jednotkou a modelovaným zápasom. Slováci už idú všetkým na nervy, tak nesmieme nič podceniť v príprave," dodal Hojer.

Marián Gregorík tak isto počas zápasov pozorne sleduje adeptov na reprezentačný dres. "Nieiktoré mená ma zaujali a aj hráčov, ktorí boli v príprave pred MS, sledujem pozornejšie. Predbežne je z môjho pohľadu stav taký, že opäť príde k obmene kádra a musíme hľadať perspektívnych hráčov. A to je aj podtext celého sústredenia, čiže hľadať nástupcov."

Gregorík prezradil, že na sústredení v Žiline chcú tréneri vidieť až 29 hráčov. "Naša predstava je, aby prišlo 18 útočníkov, 8 obrancov a traja brankári. Samozrejme očakávame nejaké ospravedlnenky, ale toto je ideálny scenár. Ráno bude tréning, poobede zápas, kde sa hráči rozdelia na dve mužstvá. Ale uvidíme, ako sa to vyvinie," povedal na záver Gregorík.

Nomináciu tréneri oznámia v najbližších dňoch.