Majstri sveta u primátorov

Hokejbaloví majstri sveta sú po príchode domov oceňovaní aj na pôde najvyšších politických predstaviteľov miest a samospráv.


Vo štvrtok 9.júla v poobedňajších hodinách prijali skalickí majstri sveta pozvanie primátora mesta Skalica pána Ing. Ľudovíta Baráta. Pozvanie sa nieslo v duchu slávnostného zapísania sa do pamätnej knihy mesta a poďakovanie, za vzornú reprezentáciu mesta Skalica. Okrem hráčov Jaroslava Martinusíka, Milana Rampáčka, Róberta Mikésku a Ľubora Komedu, sa slávnsotného prijatia dostalo aj rozhodcom zo Skalice Romanovi Jančíkovi a Mariánovi Valachovičovi, ktorí na MS pôsobili.

V stredu 8. júla 2015 prijal primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák na radnici kežmarských medailistov z nedávnych majstrovstiev sveta v hokejbale, ktoré vybojovali hokejbalisti na šampionáte vo švajčiarskom meste Zug. Zlato vybojovali Boris Oravec z Kežmarku a Libor Teplický z Popradu, obaja sú hráčmi kežmarského extraligového klubu MŠK Kežmarok, ktorého vedúcim bol Pavol Humeník a trénerom Ladislav Majerčík. Bronz získala so slovenskou ženskou reprezentáciou Ľudmila Bednárová z Kežmarku. Pozvanie zorganizoval poverený prezident Mestského športového klubu Ľuboslav Kovalský, ktorý pozval na toto prijatie, okrem hráčov, aj nového vedúceho klubu seniorov hokejbalového klubu MŠK Kežmarok Stanislava Kovalčíka. 

Podobné prijatie u župana VÚC čaká aj Žilinčanov Berniača, Ladivera a Kaššu a Martinčanov Hrivnáka, Kollára, trénerov Ďurisa a Nauša a maséra Pobehu, pozvanie samozrejme dostali aj videoanalytik Vladmimír Moravčík a Vrútočan Dominik Frkáň. Tých prijme župan 17.júla.