Po trojgólových pretekoch dua Huber - Božik sa napokon usmieval domáci hráč

Bratislavské derby v Ružinove medzi Leaders a Jokeritom, malo až dvoch trojgólových strelcov. Po zápase sa však mohol tešiť z bodov iba jeden z nich. My sme sa na zápas pozreli očami oboch kanonierov.


Bláznivý priebeh malo bratislavské derby v Ružinove. Domáci Leaders si proti Jokeritu vypracovali už päťgólový náskok, napokon sa však triasli o výsledok. Hostia totiž stíhacou jazdou takmer zápas vyrovnali. Napokon však predsa len Ružinovčania ustáli tento nápor a svojho súpera zdolali. "Celý týždeň sme sa na zápas zodpovedne pripravovali. Avšak prišiel prvý hvizd a my sme zrazu päť minút stáli ako ukameňovaní. Domáci rozhodli o svojom víťazstve už v úvode," sklamane krútil hlavou útočník žolíkov Miroslav Božik. Naopak, úplne inú náladu mal po zápase Michal Huber, útočník Ružinova. "Osobne som čakal, že súper na nás vybehne a musíme ustáť prvých päť-šesť minút, ale stal sa presný opak. Dostali sme sa na koňa, v prvých ôsmych striedaniach sme dali tri góly." Ako sme však spomenuli, hostia z Petržalky nebrali na päťgólový náskok domácich ohľad a po prvom góle Róberta Kováča sa začali diať veci. "Mysleli sme si, že je po zápase a poľavili sme v koncentrácii. To hostia dokonale využili," dodal Huber a doložil: "Obavy o výsledok som mal už po prvom góle, tušil som takýto scenár." 

V drese hostí sa o obrat pokúšal najviac práve rýchlonhý Božik, ktorému aj podľa Huberových slov nechávala domáca obrana príliš veľa priestoru. "Mojou prednosťou je, že ten priestor dokážem využiť, veď napokon práve na to v mužstve som," reagoval Božik. Obaja útočníci si po zápase mohli v kolónke gólov nájsť svoje čísla až trikrát, s úsmevom však napokon odchádzala z ihriska domáca dvadsaťštvorka. Huber v prebiehajúcej sezóne strelil už štyri góly. "Väčšinou tá moja forma prichádza na jar, ale sadli sme si veľmi s Mirom Behúlom a Jožkom Pankúchom. Padá nám to aj na tréningu, verím, že nám to vydrží čo najdlhšie," poodhalil skvelú formu na začiatku sezóny Huber. Ešte o jeden gól viac má na svojom konte práve Božik. Aj u neho má tento fakt konkrétny podklad. "Popracoval som v lete na svojej rýchlosti. V príprave u mňa prevládali najmä výbušné cvičenia. Pomohol mi aj štart na Svetovom pohári v drese Nitry, kde som si mohol zahrať so špičkovými hráčmi," prezradil člen širšieho reprezentačného výberu. Okrem výbušných cvikov je však známa aj Božikova výbušná povaha, útočníkovi Jokeritu však na ihrisku vždy prospieva. Aj pred koncom derby sa pri najväčšom nápore hostí nechal zbytočne vylúčiť po diskusii s rozhodcom. "Musím športovo priznať, že jeho vylúčenie výrazne otupilo snahu Jokeritu a nám samozrejme pomohlo," usmieval sa Michal Huber.