Hokejbalový sviatok vo Vrútkach, hráči majú motiváciu navyše

Po Nitre, ktorá priamy prenos z Extraligy vysielala v regionálnej televízii prvý rok po vstupe do najvyššej súťaže, Svidníku, ktorého zápasy môžete prostredníctvom TV 7 sledovať tento rok a Bratislave, z ktorej sa vysielal zápas počas vlaňajšieho play-off, kedy do hlavného mesta zavítal práve Svidník, sa priameho prenosu dočká aj Turiec. Konkrétne zápas Kometa Vrútky - Imperial Vitamins Martin.


Prenos zabezpečuje najväčšia internetová televízia na Slovensku - TV Huste. Nejde o prvý zápas, ktorý toto médium pre hokejbalových fanúšikov prináša, TV Huste vysielala aj zápasy z Majstrovstiev Sveta v roku 2011 z Bratislavy. Huste. tv je prvá internetová televízia na Slovensku, ktorá vám už niekoľko rokov prináša to najlepšie zo sveta športu. V roku 2012 sa stránka dočkala veľkej zmeny. Nový responzívny dizajn umožňuje sledovať (okrem live prenosov) Huste.tv na akomkoľvek zariadení od počítača, cez tablet až po mobil. Oslovuje fanúšikov športu, pre ktorých má pripravené športové prenosy z najvyšších slovenských súťaží (hokej, futbal, basketbal, volejbal, hádzaná, florbal, tenis,futsal a iné...), športové prenosy z európskych pohárových súťaží a mnoho ďalších. 

My veríme, že do jej portfólia pribudne aj hokejbal a zápas vo Vrútkach nebude posledným prenosom, ktorý Huste.tv odvysiela z našej najvyššej súťaže. „Zápas Vrútky – Martin budú môcť sledovať všetci hokejbaloví fanúšikovia zdarma na našej stránke. Samotní hráči si ho neskôr budú môcť pozrieť neskôr v archíve, našim zvykom je po prenosoch pripraviť aj highlighty z jednotlivých zápasov. Toto stretnutie nebude výnimkou,“ povedal nám intendant internetovej televízie Tomáš Magáth

Spestrením a hlavne príjemným prekvapením je takáto medializácia zápasu aj pre samotných hráčov. O názor z tábora domácich sme požiadali jedného z tých najskúsenejších, Martina Lihana: „Pre mňa osobne je to veľká vec. Už kvôli tomu, že tento zápas bude vysielaný mimo Bratislavu a derby Vrútky - Martin sa stáva už tradičným turčianskym „el clasicom“. Myslím, že aj hráči budú mať o motiváciu viac a takisto aj diváci. Rovnako to pomôže propagácii hokejbalu minimálne v regióne a môžem prezradiť, že začíname spoluprácu aj s regionálnym rádiom.“ Turčianske derby vždy sľubuje boj o každý centimeter ihriska, mnohokrát bývajú tieto zápasy veľmi emotívne. Darmo, kráľom Turca sa na pár mesiacov môže stať iba jeden tím. Po prvýkrát ho zažije aj úradujúci Hokejbalista roka, trojnásobný majster sveta - Róbert Kašša, ktorého športový osud zavial po štyroch získaných tituloch majstra Slovenska v drese Nitry práve do Martina. "Hokejbal patrí medzi športy, ktorému sa veľa priazne médií nedostáva, preto je každý pokus o jeho medializáciu veľkým plus... o priamom prenose ani nehovoriac. Verím teda, že súboj o kráľa Turca bude predovšetkým atraktívny pre divákov. Predpoklady na to má – susedská rivalita, menšie ihrisko s veľkým množstvom osobných súbojov a streľby, tradične dobrá divácka kulisa. Nech vyhrá lepší, ale hlavne, aby divákom Huste TV obaja aktéri súboja predviedli čo najlepšiu reklamu na náš krásny šport," vyznal sa žilinský rodák.

Zápas si môžete naladiť na stránke Huste.tv, začiatok prenosu je naplánovaný na 12:55. Z bratislavského štúdia na Kolibe ho bude spolukomentovať šéfredaktor webu hokejbal.sk Michal Runák.