Trojgólový Grega sa po zápase ponáhľal na vlak, spoluhráči však na neho nezabudli

Prvým trojgólovým strelcom Diakovej v histórii Extraligy je Igor Grega. Jeho hetrik nielenže pomohol nováčikovi k víťazstvu, ale znamenal odpútanie D.C.S.I. od dna tabuľky. My sme sa s hrdinom zápasu rozprávali nielen o pocitoch po zápase, ale boli sme zvedaví aj na celkovú spokojnosť mužstva po siedmych odohraných kolách.


Streliť hetrik v extralige, to sa nevidí každý víkend. Pre vás navyše znamenal posun v tabuľke a opustenie jej samého spodku. Takže spokojnosť jednoznačne na vašej strane. Aký to bol zápas?
"Konečne sme podali taký kolektívny výkon s takým výsledkom, aký sme si želali. Darili sa nám konečne aj presilovky. Považská Bystrica viac kazila hru, ako tvorila, hralo sa s ňou ťažko. Bol to iný zápas, ako s ostatnými mužstvami. Body sme však potrebovali rovnako, ako oni. Ja som rád, že som v tom mohol mužstvu pomôcť."

Ako padli vaše tri góly?
"Pred mojim prvým gólom držal loptičku za bránkou Rechtorík, ja som z rohu nabehol medzi kruhy a po prihrávke som z prvej vystrelil, pričom brankár si pri presúvaní zrazil loptičku medzi nohy. Pri druhom som zachytil rozohrávku hostí, išiel som sám na bránku a zakončil blafákom do bekhendu. Tretí gól padol v oslabení, prihrával som na obrancu z rohu ihriska, ten vzápätí vystrelil a ja som ešte stihol tečom zmeniť smer loptičky."

Uvedomujete si, že ste prvým hráčom v histórii klubu, ktorý strelil hetrik v extralige? To vám asi spoluhráči zrátajú však?
"(smiech) Ja som sa ihneď po zápase ponáhľal na vlak, keď že som od Trebišova, takže nebol veľmi čas. Ale už mi písali, aby som nezabudol niečo priniesť do šatne, takže ma to asi neminie (úsmev). Ja však v prvom rade verím, že nás toto víťazstvo nakopne. My sme totiž ani v minulých zápasoch nehrali zle. Iba sa nám nedarí využívať šance. Aj v Nitre keby sme využili to, čo sme mali, tak by to možno dopadlo inak."

Neboli ste pred zápasom zviazaní až príliš? Predsa len, hralo sa naozaj o veľa.
"Tréner nás pred zápasom upokojoval. Vedeli sme, že je to dôležitý zápas a vedeli sme, že príde aj veľa našich fanúšikov. Chceli sme už doma vyhrať a boli sme si vedomí toho, že Považská Bystrica je kvalitou asi také mužstvo, ako sme my. Nemáme individuality, rovnako ako oni, hráme kolektívne. Keď sme sa chceli odraziť od dna, museli sme vyhrať. A Protef bol na to najvhodnejší súper. Už na začiatku sme však prehrávali. Ale tréner nám prizvukoval, aby sme hrali svoju hru, že máme na nich a keď dáme gól, tak to pôjde. Ako som už povedal, využili sme konečne presilovky, čo v dnešnom hokejbale rozhoduje zápasy. V minulých zápasoch sme doplatili na to, že nás buď bolo málo, alebo sme nepremieňali šance. Tak verím, že už to pôjde."

Ako by ste zhodnotili doterajšie účinkovanie Diakovej v Extralige a čo vám priniesla? Aké vidíte pozitíva, či negatíva?
"Skôr vidím pozitíva. Prekvapuje ma, aká je liga rýchla a dynamická. Je to pre nás veľká skúsenosť, pretože málo hráčov z nás hralo extraligu, vrátane mňa. Aj keď nehráme na popredných priečkach, je to pre nás výborná skúsenosť. Chýbajú nám takí strelci, ako Fero Poliaček, ale ja verím, že sa niekto prebudí. Môj hetrik napríklad prekvapil aj mňa, pretože ja som skôr nahrávač. Pred sezónou sme si vytýčili cieľ, vyhnúť sa baráži. Zahrať si play-off by bolo super."