Výsledky Skalice nie sú iba o mojich nulách, tvrdí Petrovič

Brankárom zatiaľ v priebehu aktuálnej sezóny vládne Skaličan Petrovič. Tri nuly na jeho konte sú naozaj fantastické, skúsený brankár však za ne chváli celú defenzívu Hokejmarketu.


Skaličania si aj po siedmom kole držia honor neporazeného mužstva. Naposledy sa predstavili doma v zápase proti Ružinovu, ktorý v tejto sezóne ovplýva lepšou formou, ako v posledných dvoch sezónach. "Čakali sme, že k nám príde odhodlaný súper, Ružinov mal vždý výborný tím, aj keď teraz sa potýka s nevyváženou formou. Očakávali sme teda ťažký zápas a to sa aj potvrdilo. Hralo sa hore-dolu, postupne sme ale získavali pevnejšu pôdu pod nohami. V tretej tretine sme už hrali väčšinou v pásme hostí. Nejaké zákroky som však mal aj ja, dôležitý bol ten na konci zápasu, keď sa po chybe na mňa rútili dvaja hráči Ružinova. Mohlo byť všetko inak, takto sme dali naopak v závere poisťovací gól my. Myslím, že sme zvíťazili zaslúžene," skonštatoval brankár Radoslav Petrovič. Ten v tejto sezóne vychytal už tretiu nulu, pre Skaličanov to bol celkovo už štvrtý zápas, v ktorom neinkasovali. To im prinieslo nielen plný počet bodov, ale aj naozaj impozantné skóre 30:5. Niektorí brankári čakajú na tri zápasy s nulou aj dve sezóny, Petrovič toto číslo dosiahol ešte pred koncom prvej polovice súťaže. "Sám sa divím, to skóre máme naozaj úctyhodné. Tri nuly na mojom konte je extrém. Ale je to hlavne vďaka pozornej obrane. Chyby robí každý, nevyhneme sa im ani my, ale blokujeme veľké množstvo striel, ktoré keby sa dostali až predomňa, tak by mohli byť nebezpečené. Najmä na našom užšom ihrisku. Pred bránkou je to hustejšie a pre mňa je to obrovská pomoc. Preto som rád, že sa v zostavách kola objavujú aj naši zadáci, ako teraz Janáč, lebo je to naozaj po zásluhe. Ďalším faktorom je aj pohoda v kabíne, ktorá je doslova predurčená na takéto výsledky. Naše skóre teda zodpovedá pokoju a výbornej nálade celého mužstva. Nie je to iba o mojich nulách," vie dobre skúsený gólman.

Ďalšou raritou je, že o výborné výsledky Skalice sa stará až trojica mužov v maskách. Okrem Petroviča je to Černáček a Komenda. Majster sveta z Zugu sa pritom do mužstva pripojil iba nedávno. 
"To je ďalšia vec, ktorá nás neskutočne drží nad vodou. Ľubor, Braňo a ja sa navzájom povzbudzujeme a doprajeme jeden druhému. Pomáhame si a absolútne neriešime, kto má kedy ísť chytať. Ak dostane príležitosť niekto z nás, tak ten druhý sa snaží kolegovi pomôcť, poradiť a podržať ho. Ja som strašne rád, že sa nám darí všetkým. V zostave kola som sa ocitol ja aj Braňo Černáček, Ľubor vychytal nulu v Kežmarku. To je naozaj iba známka toho, že sme všetci traja na rovnakej vlne," chváli Petrovič atmosféru v mužstve. To si však prejde cez víkend ostrou skúškou, Záhorákov totiž čaká naozaj mimoriadne náročné dvojkolo. V sobotu sa Hokejmarket predstaví doma proti Pruskému, v nedeľu ho čaká majster z Nitry. Pôjde teda o zlomové zápasy jesene? "Môžeme to nazvať aj tak, každý sa chce teraz na nás poriadne nachystať. Čaká nás naozaj mimoriadne ťažké dvojkolo, kde to bude boj kto z koho. V nedeľu nás čaká priamy boj o prvé miesto, kedy sa stretnú v súčasnosti dve najlepšie mužstvá na Slovensku. Ale máme spolu s Nitrou slušný náskok a prípadná strata pre jedno či druhé mužstvo nič nerieši. Zlomové to môže byť iba v tom, kto komu odskočí. Ak si oba mančafty budú udržiavať takúto formu, tak sa nič výnimočné nestane. Uvidíme, ako to dopadne," netrúfa si brankár Skaličanov predpovedať výsledky týchto zápasov. Nech to však dopadne akokoľvek, Petrovič s Komendom už teraz dali trénerovi výberu Old Boys najavo, že na MS Masters v Kanade bude mať tento výber na gólmanskom poste naozaj hviezdne obsadenie. "Za hviezdy sa s Ľuborom nepokladáme, máme v tíme množstvo vynikajúcich jedincov. Ale možno na diaľku dávame chalanom vedieť, že sa pripravujeme zodpovedne a že sa nám darí. Extraliga je pre nás naozaj tou najlepšou prípravou na vrchol sezóny, ktorým je svetový šampionát Masters. Takže našimi výkonmi vysielame signál, že s nami chalani a tréner Hambálek môžu počítať," zakončil Radoslav Petrovič.